DEVOJČICA (12) POVREĐENA PRI PADU RINGIŠPILA U TEŠKOM STANJU! Lekari joj se i dalje bore za život, priključena na respirator!

Autor:

Vesti

20.05.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko sati nakon nesreće na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem se vidi trenutak kada ringišpil pada.

DEVOJČICA (12) POVREĐENA PRI PADU RINGIŠPILA U TEŠKOM STANJU! Lekari joj se i dalje bore za život, priključena na respirator!

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ, Shutterstock

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu već 12 dana se bore za život devojčice stare 12 godina koja je zadobila povrede opasne po život 8. maja nakon rušenja ringišpila na vašaru u Kuršumliji.

Kako je "Blicu" potvrđeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, njeno stanje je i dalje teško i nepromenjeno.

- Devojčica je i dalje priključena na respirator, njeno stanje se prati neprekidno - rečeno je "Blicu" u UKC Niš.

U incidentu je povređeno 13-oro dece od kojih je ova, najteže povređena devojčica, u pratnji lekara Hitne pomoći iz Prokuplja, dovezena u UC UKC Niš istog dana oko 15.30 časova.

- Nakon primarnog zbrinjavanja i na osnovu urađene hitne dijagnostike u ZC u Prokuplju, utvrđene su teške neurohirurške povrede. Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi - saopšteno je iz UKC Niš, istog dana nakon prijema teško povređene devojčice.

Direktor UKC Niš dr Zoran Perišić izjavio je 9. maja da povrede koje je zadobila devojčica stara 12 godina iz Kuršumlije u tom trenutku nisu zahtevale aktivno hirurško lečenje. On je naveo da je evidentno da postoje povrede mozga, da je dete na mašini za disanje i da se sve to radi da bi se njeno stanje stabilizovalo, nakon čega će se napraviti najbolja procena za njeno dalje lečenje.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nakon incidenta je saopštio da su uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti. Nakon saslušanja u tužilaštvu I sudu, njima je određen pritvor.

Ostala deca u zadobila lakše povrede I nalaze se na kućnom lečenju.

U incidentu u kom se 8. maja 2024. srušio ringišpil u tom gradu povređeno je 13 osoba, od kojih jedna teško.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading