STIŽE NOVI CIKLON! Nova vremenska prognoza donosi jaku kišu i snažne pljuskove!

Autor:

Vesti

20.05.2024

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Topao, vlažan i veoma nestabilan vazduh će doneti jaku grmljavinu, a moguće su i lokalne vremenske nepogode.

STIŽE NOVI CIKLON! Nova vremenska prognoza donosi jaku kišu i snažne pljuskove!

Foto: Tanjug/AP

Meteorolog amater Marko Čubrilo najavljuje dolazak novog ciklona koji će uslovljavati vrlo nestabilno vreme u narednim danima. Snažne nestabilnosti, grmljavinske nepogode i osveženje su ono što nas očekuje prema njegovoj najnovijoj vremenskoj prognozi.

Najava meteorologa amatera Marka Čubrila o dolasku novog ciklona donosi i detalje o uticaju vremenskih promena od utorka. Topao, vlažan i veoma nestabilan vazduh će doneti jaku grmljavinu, a moguće su i lokalne vremenske nepogode.

- Danas tokom poslepodneva i večeri u košavskom delu regiona jugoistočni vetar biće u pojačanju. Dnevni maksimum biće od 18 do 27 stepeni Celzijusa. U utorak će ka nama u sklopu ciklona strujati topao, ali vlažan i veoma nestabilan vazduh. Kao posledica toga od sredine dana u utorak nad severnim delovima Bosne i Hercegovine, zapadnim i delom središnje Hrvatske, jugozapadnom, zapadnom i delom južne Srbije stoji signal za pokretanje veoma jakih grmljavinskih nestabilnosti čiji će pravac premeštanja biti jugozapad-severoistok – kaže Marko Čubrilo u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi.

Marko Čubrilo ističe da očekuje snažnu reakciju atmosfere, sa vrlo visokom temperaturom koja lokalno može ići i do 33 stepena Celzijusa. Takođe, upozorava na mogućnost snažnih, lokalnih vremenskih nepogoda koje će za kratko vreme doneti i preko 25 mm taloga uz grad, vrlo jak vetar i snažno sevanje.


Čubrilo savetuje građane da se ne paniče, već da budu spremni za potencijalno jake nestabilnosti. On ističe da će razlike u intenzitetu nestabilnosti biti velike na vrlo malom prostoru.

Sreda će biti promenljivo oblačna i svežija, sa povremenim pljuskovima na istočnim i središnjim predelima. Na jugoistoku regiona i dalje može biti lokalnih nepogoda, dok će duvati slab do umeren severozapadni vetar.

U četvrtak se očekuje ređa pojava pljuskova, dok će u petak ponovo doći do nestabilnosti, posebno na severu i zapadu regiona. Najviše dnevne temperature će biti od 19 do 26 stepeni Celzijusa.

Naredni vikend će biti uglavnom sunčan i topliji, dok se početkom sledeće nedelje, oko 27. maja, očekuje novo osveženje uz grmljavinske pljuskove.

Kako se bliži dolazak novog ciklona, važno je obratiti pažnju na vremenske prognoze i savete stručnjaka kako bi se adekvatno pripremili za moguće vremenske nepogode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading