"SLOBODARSKI NAROD JE UZ TEBE, VUČIĆU!" SVE SNAŽNIJA PODRŠKA PREDSEDNIKU U TEŠKOJ BORBI

Autor:

Vesti

20.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo sloga spasava, poručio predsednik Vlade Miloš Vučević, naglašavajući neophodnost sabornosti.

"SLOBODARSKI NAROD JE UZ TEBE, VUČIĆU!" SVE SNAŽNIJA PODRŠKA PREDSEDNIKU U TEŠKOJ BORBI

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/AP

Samo 48 sati ostalo je do sednice Generalne skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u Njujork da bi ponovo na licu mesta, u sedištu UN, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa, časti i dostojanstva države i naroda iz Srbije i Republike Srpske. Uprkos tome ili baš zato što će taj 23. maj u modernoj istoriji ostati obeležen kao jedan od najtežih političkih momenata za Srbiju i naš narod.

Ljiljana Smajlović, novinarka 


Zašto se srpska opozicija drži po strani u bici protiv UN rezolucije o Srebrenici? Za mene je to nerešiva politička zagonetka. Srpski argumenti bi ostatku sveta bili ubedljiviji da u Generalnoj skupštini UN kažemo: "Ovo je srpsko stanovište, oko ovoga nismo podeljeni, ovo vam ne kaže samo vlast u Beogradu, ovo je stav cele naše političke i državne zajednice."
Mogući odgovor je onaj koji nam je javno ponudio Vladeta Janković, svojevremeno kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda, koji je rezoluciju o Srebrenici, jednako kao i eventualni ulazak Kosova u Savet Evrope, u aprilu najavljivao kao povoljne obrte za opoziciju. Iz njegovog ugla gledano, ono što nije dobro za Vučića, automatski je dobro za opoziciju.
Meni se ta računica čini riskantnom, ali uskoro će biti testirana na beogradskim izborima pa ćemo se svi uveriti osvaja li opozicija poen time što Vučiću u Generalnoj skupštini padne kruna sa glave.
Na kraju se sve svodi na to ima li smisla ulaziti u unapred izgubljene bitke. Znamo ko je najjači na svetu i znamo da je na strani naših protivnika. No, zar ne postoje bitke u kojima je bolje politički izginuti nego kibicovati sa strane?
Mislim da se srpska opozicija ovde pogrešno opkladila. Naša je nacija stvorena na kosovskom mitu. Suština tog mita je da je iz čeljusti poraza moguće izvući moralnu pobedu i na toj se pobedi ponovo dići

- Nas čeka težak posao i, da budem sasvim ličan, za mene možda najtežih sedam dana od kada sam premijer ili predsednik Srbije. Biću potpuno posvećen našoj borbi, znajući koliko je moćna mašinerija kolektivnog zapada i znajući koliko su bogati, silni, moćni i bahati. Ali nemamo izbora - kazao je on uz poruku da predaje nema i neće biti.

U toj borbi predsednik uživa sve snažniju podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo.

Sandra Božić, potpredsednica Vlade Vojvodine

Kao što su svi juče mogli da zaključe na mitingu podrške koaliciji koja vodi kampanju "Srbija sutra", odavno smo prevazišli očekivanja građana kad se radi o izgrađenim putevima i prugama, bolnicama, vrtićima i životnom standardu. Međutim, ovih dana nas očekuje borba za nukleus onoga što svako u Srbiji smatra prioritetnim nacionalnim interesom - to je očuvanje suvereniteta i integriteta Srbije. Zato je potrebno da svi stanemo uz predsednika Aleksandra Vučića i pokažemo da podržavamo Srbiju i da nam je Srbija iznad svega. Bez obzira na političke i ideološke različitosti, važno je da pokažemo jedinstvo, posebno sada, kad je najteže i kad pokušavaju da nas podjarme različitim marifetlucima i licemernim rezolucijama

Među njima je i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, koji je jasno poručio: 

- Samo sloga spasava! Slobodarski narod Srbije je uz tebe, predsedniče Vučiću! 

Vladimir Marinković, osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva

Više od svega je potrebno jedinstvo našeg naroda, gde god živeo. Aleksandar Vučić vodi tešku bitku na međunarodnoj sceni iako se oni koji rade protiv Srbije nisu nadali ovakvom otporu i borbi naše zemlje i našeg lidera. Kakav god da bude ishod glasanja 23. maja najznačajnije za naš narod i državu je da se nismo predali bez borbe i da smo do kraja insistirali na istini i pravdi, a protiv velike propagandne akcije koja ima širi geopolitički aspekt i cilj. Suštinski, sve ovo što se dešava u Njujorku neće doprineti razvoju regiona, a posebno Bosne i Hercegovine. Stoga bi najbolja opcija za inspiratore rezolucije, ukoliko imaju imalo morala, bila da odustanu od nje

 

Podsetimo, Srpski telegraf je proteklih dana pisao da je neophodno da, sada više nego ikad, svi, kao jedan, budu uz predsednika Vučića u lavovskoj borbi protiv demonizacije srpskog naroda, poruke podrške uputili su i: predsednik Skupštine RS Nenad Stevandić, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković, predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović, predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, nekadašnji predsednik IV KiM Zoran Anđelković, predsednik Skupštinskog odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovan Drecun... Podršku su dali i lider DNP Crne Gore Milan Knežević, poslanik  i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović, potpredsednik PUPS Stefan Krkobabić, ministar bez portfelja i potpredsednik SPS Đorđe Milićević, profesor na Filozofskom fakultetu Vladimir Vuletić... Ali i ministri spoljnih poslova Marko Đurić, za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, direktor Centra za društvenu stabilnost Ognjen Karanović, predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković...

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske

Srpska i Srbija su uvek zajedno i snažno smo pružili podršku predsedniku Vučiću. Živela Srbija i živela Srpska!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Aca

20.05.2024 22:05

Narod je uz Vučića. Njegova borba je vredna poštovanja.

Vuk

20.05.2024 22:05

Srpski narod je uz Vučića.

Sandra

20.05.2024 22:06

Srbija vodi veliku bitku. I verujemo u pozitivan ishod.

Dragan

20.05.2024 22:06

Vučić se bori za Srbiju kao niko do sada.