"RAISI JE BIO ISKRENI I DOSLEDNI PRIJATELJ SRBIJE" Predsednik Vučić uputio saučešće narodu i vladi Irana

Autor:

Vesti

20.05.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić se oglasio na svom Iks nalogu.

"RAISI JE BIO ISKRENI I DOSLEDNI PRIJATELJ SRBIJE" Predsednik Vučić uputio saučešće narodu i vladi Irana

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, uputio je saučešće narodu i Vladi Islamske Republike Iran povodom tragičnog gubitka predsednika Ebrahima Raisija. Vučić je istakao da je Raisi bio iskren i dosledan prijatelj Srbije, te da je njegova smrt veliki gubitak za Iran.

- Narodu i Vladi Islamske Republike Iran izražavam saučešće povodom pogibije predsednika Ebrahima Raisija, iskrenog i doslednog prijatelja Srbije - napisao je predsednik Vučić.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je jutros u Hramu Svetog Svetog Save na Vračaru molebanu koju je služio patrijarh Porfirije pred Vučićev put u Njujork, a pored molitve poglavar SPC je poručo da ćemo tamo snažno podići svoj glas protiv istorijskog revizionizma i protiv toga da srpski narod bude proglašen za počinica genocida.

Patrijarh Porfirije je u obraćanju poželeo predsedniku Vučiću, pred današnji put u Njujork, da ima mudrosti i odlučnosti da svedoči istinu.

Porfirije je naglasio da su sve žrtve ratova na ovim prostorima jednako vredne poštovanja i molitvenog sećanja i dodao da je to jedan od neophodnih preduslova za mirnu budućnost među ljudima i narodima na ovim prostorima.

"Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u Njujork. Danas snažno podižemo svoj glas protiv istorijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenju pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi", poručio je patrijarh u besedi.

Patrijarh je u Hramu služio moleban za blagosloven put, povodom odlaska predsednika Vučića na sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se odlučivati o rezoluciji o Srebrenici.

U Hramu je na službi sa predsednikom bio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministar bez portelja Nenad Popović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministri u vladi Republike Srpske, kao i predstavnici srpskih stranaka iz Crne Gore.

Podsetimo, predsednik danas putuje u Njujork gde će se u četvrtak 23. maja održati Generalna skupština UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (31)

Loading
Milan

20.05.2024 17:47

Veliko postovanje naseg Predsednika!

olga

20.05.2024 17:48

Strasno je ovo sto se desilo iranskom predsedniku, iskre o saucesce drzavi i narodu.

maca

20.05.2024 17:51

Saucesce Iranu, nadamo se da se ovakvo zlo vise nikad nigde nece ponoviti.

Tamara

20.05.2024 17:59

Predsednik Vučić pokazao je suosjećanje i podršku Iranu u ovim teškim trenucima, ističući važnost prijateljstva između dve zemlje.