ČISTKA TAJKUNA PREVARANATA! Šta se krije iza brodoloma kod Sicilije - ojadili Amerikance za 11 MILIJADRI EVRA!

Autor:

Svet

20.08.2024

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IT magnat Majk Linč nestao u talasima, a Stivena Čemberlena dan ranije ubio auto u Engleskoj

ČISTKA TAJKUNA PREVARANATA! Šta se krije iza brodoloma kod Sicilije - ojadili Amerikance za 11 MILIJADRI EVRA!

Foto: Printscreen

Brodolom jahte "Bajesian" izazvao je mnogo sumnji da je reč o diverziji, s obzirom na čitav niz neobjašnjivih okolnosti i činjenicu da je u talasima nestao krem evropskog biznisa. Nema sumnje da je tragičnoj sudbini jedrenjaka doprinela oluja kod obala Sicilije, ali tek ako olupina bude izvučena s dubine od 49 metara, biće jasno da li je u svemu odgovoran i neki neprijatelj britanskog tehnološkog tajkuna Majka Linča i njegovog poslovnog partnera Stivena Čemberlena, koji je samo dan ranije poginuo u čudnoj saobraćajnoj nesreći u Engleskoj.

Linča i Čemberlena sud je aprilu oslobodio optužbe za prevaru prilikom prodaje firme "Autonomy" moćnoj američkoj kompaniji "Hewlett Packard" za 11 milijardi evra. Linč je rekao je da mu je to pošlo za rukom samo zato što je dovoljno bogat da plati ogromne troškove postupka i skupe advokate.

Obalska straža: Dosad je trebalo da nađemo tela

U potrazi za putnicima koji su možda preživeli učestvuju četiri patrolna broda, helikopter i tim ronilaca. Britanci su poslali četvoricu istražitelja da istraže uzroke brodoloma.

- Razvedrilo se i dosad smo morali da nađemo tela. Ovo nema smisla - rekao je Frančesko Ventura iz Obalske straže.

U nedelju je Čemberlen krenuo na trčanje uobičajenom rutom u Strethamu, u britanskoj grofoviji Kembridžšajr. Udario ga je automobil i to takvom silinom da je na mestu ostao mrtav. Za volanom je bila 49-godišnja žena koja je sačekala policiju i rekla da je on jednostavno istrčao pred automobil.

Foto: Printscreen

Jahta Bajesian

Sad je nestao i sam Linč, kog nazivaju britanski Bil Gejts. Na brodu je bilo 12 putnika i 10 članova posade. Dosad je nađeno telo brodskog kuvara, ali su u talasima nestali Linč, njegova 18-godišnja ćerka Hana i još dve krupne zverke: predsednik banke Morgan Stanley International Džonatan Blumer i Kris Morviljo iz krupne advokatske firme "Cliford Chanse". Identitet još dvoje nestalih nije saopšten i pretpostavlja se da je reč o članovima posade.

Potonuo blizu obale

Kapetan Karsten Borner rekao je da je posada videla crvenu signalnu raketu, posle čega su pronašli splav za spasavanje s brodolomnicima. Međutim, lokalni ribar tvrdi da se brod neko vreme održavao na površini.

- Stajao sam na obali. Brod je bio velik i imao jedan jarbol, a nije bio previše daleko. Neko je vreme plutao, ali sam onda gledao kako tone - ispričao je ribar.

S broda je spaseno 15 osoba, a među preživelim brodolomnicima je i Linčova supruga Angela Bakara, inače vlasnica jahte. Nju je u bolnici već posetila italijanska policija. Ona će ponovo biti ispitana, kao i ostali preživeli koji će možda pružiti više informacija o tome kako je potonula luksuzna jahta koja je bila obezbeđena najsavremenijom opremom, pa i onom koja upozorava na oluju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading