"TREBA VAS POBITI BOMBOM I OBEZGLAVITI": Terorističke pretnje upućene Vladi Republike Srpske na OVOM JEZIKU

Autor:

Svet

20.08.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je odmah obaveštena o ovim pretnjama, i intenzivno radi na pronalasku počinioca

"TREBA VAS POBITI BOMBOM I OBEZGLAVITI": Terorističke pretnje upućene Vladi Republike Srpske na OVOM JEZIKU

Foto: Shutterstock

Više službenika Vlade Republike Srpske dobilo je preteće mejlove na nemačkom jeziku, u kojima se najavljuje teroristički akt. Pretnje su stigle juče na njihove službene mejlove, a počinilac je Srbe nazvao "teroristima".

U pretećoj poruci koja je upućena službenicima Vlade Republike Srpske stoji: "Treba vas isključiti, najradije vas obezglaviti, svašta vam raditi i pobiti vas bombom i potrudiću se da vam se to desi u roku od 24 sata."

Policija je odmah obaveštena o ovim pretnjama, i intenzivno radi na pronalasku počinioca koji je pretnje poslao sa mejla denis98@gmx.ch.

Reakcija Vlade Republike Srpske

Nakon što su službenici Vlade Republike Srpske primili preteće mejlove na nemačkom jeziku, Vlada je odmah reagovala i kontaktirala nadležne organe kako bi se preduzele sve potrebne mere radi zaštite i bezbednosti zaposlenih.

Predstavnici Vlade su istakli da su pretnje ozbiljno shvaćene te da saradnja sa policijom u pronalaženju počinioca ide u pravcu koji će omogućiti brzu identifikaciju i procesuiranje osobe koja je uputila pretnje.

Bezbednosni izazovi u digitalnom dobu


Ovo nije prvi put da se službenici Vlade Republike Srpske suočavaju sa bezbednosnim izazovima u digitalnom okruženju. Sve češće se javljaju pretnje putem elektronske pošte, a Vlade širom sveta moraju da budu spremne da se suoče sa ovakvim izazovima i adekvatno reaguju kako bi zaštitile svoje zaposlene i osigurale nesmetano obavljanje svojih dužnosti.


Apel za saradnju i solidarnost

U ovakvim situacijama, važno je da zajednica pokaže solidarnost i podršku u rešavanju ovakvih problema. Apeluje se na građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije koje bi mogle pomoći u pronalaženju počinioca, odmah kontaktiraju nadležne organe kako bi se ova situacija što pre rešila i osigurala bezbednost svih.

Kao što je istaknuto, policija intenzivno radi na pronalasku počinioca, te se očekuje da će ova istraga dati rezultate u najkraćem mogućem roku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading