ZASTRAŠUJUĆ SNIMAK! UKRAJINCI RAZNELI RUSKI BUNKER "ČEKIĆEM": Specijalna bomba pogodila cilj, usledila RAZORNA EKSPLOZIJA (VIDEO)

Autor:

Svet

20.08.2024

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bomba je poznata po svom nadimku "čekić"

ZASTRAŠUJUĆ SNIMAK! UKRAJINCI RAZNELI RUSKI BUNKER "ČEKIĆEM": Specijalna bomba pogodila cilj, usledila RAZORNA EKSPLOZIJA (VIDEO)

Foto: Facebook/Микола Олещук

General pukovnik Mikola Oleščuk, komandant ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva, objavio je na Telegramu da je jedan od borbenih aviona te zemlje uspešno pogodio ruski podzemni kontrolni punkt u pograničnoj Kurskoj oblasti.

Kako je naveo, u napadu je korišćena francuska navođena bomba AASM Hamer, poznatija kao "čekić". Oleščuk je uz objavu podelio i snimak napada, ističući da se ukrajinski borbeni avioni svakodnevno angažuju u dejstvima usmerenim ka Kursku.


Francuska navođena bomba AASM Hamer

Pomenuta francuska bomba AASM Hamer, poznata po svom nadimku "čekić", predstavlja sofisticirano sredstvo vojne tehnologije koje omogućava precizno gađanje ciljeva. Ukratko, ova "pametna" bomba može se koristiti u svim vremenskim uslovima u misijama koje zahtevaju snažne udare. Njena sposobnost da cilja neprijateljske mete u različitim uslovima čini je izuzetno efikasnim oružjem u vojnim operacijama.

 

 


Oleščuk je naglasio da je ukrajinski borbeni avion uspešno ciljao podzemni neprijateljski kontrolni punkt upravo korišćenjem ove napredne francuske bombe. Ovakav uspeh ukrajinskih snaga predstavlja značajan momenat u vojnim operacijama i jasno pokazuje njihovu sposobnost da deluju i nanose štetu neprijatelju.

Navedeni događaj dodatno potvrđuje da Ukrajina aktivno koristi svoje vojne resurse u borbi protiv neprijatelja, a rezultati poput ovog napada jasno pokazuju da su sposobni da efikasno deluju čak i na udaljenim teritorijama, poput Kurske oblasti. S obzirom na trenutnu situaciju u regionu, ovakve akcije dodatno podižu napetost i nagoveštavaju mogućnost daljih sukoba.

U zaključku, napad na ruski kontrolni punkt u Kurskoj oblasti predstavlja važan događaj u kontekstu sukoba između Ukrajine i Rusije, a upotreba francuske bombe AASM Hamer simbolizuje upotrebu visoko sofisticirane vojne tehnologije u ovom konfliktu.

 

 

 

 BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading