IZRAELSKA VOJSKA PRONAŠLA TELA ŠEST TALACA: Istražuje se kako su ubijeni, evo na šta se sumnja

Autor:

Svet

20.08.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da je 105 od 251 taoca koje je Hamas oteo prilikom napada 7. oktobra na Izrael i dalje u Gazi, uključujući i tela 34 taoca za koje je IDF potvrdio da su mrtvi

IZRAELSKA VOJSKA PRONAŠLA TELA ŠEST TALACA: Istražuje se kako su ubijeni, evo na šta se sumnja

Foto: Tanjug/The Hostages Families Forum via AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su pronašle tela šest izraelskih talaca u tunelu u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze. Ova otkrića su deo šireg tragičnog konteksta koji se odnosi na otmice i smrt talaca tokom sukoba između Izraela i Hamasa.

Istraživanje uzroka smrti

IDF će nastaviti da istražuje uzroke smrti talaca, uključujući mogućnost da su ubijeni u izraelskom napadu. Tajms of Izrael prenosi da je izraelska vojska imala tačne obaveštajne podatke koji su omogućili trupama 98. divizije i pripadnicima bezbednosne agencije Šin Bet da stignu do tunela u Kan Junisu i pronađu tela, usred nove ofanzive u gradu.

Broj talaca i oslobođenih lica

Veruje se da je 105 od 251 taoca koje je Hamas oteo prilikom napada 7. oktobra na Izrael i dalje u Gazi, uključujući i tela 34 taoca za koje je IDF potvrdio da su mrtvi. Hamas je krajem novembra oslobodio 105 civila tokom jednonedeljnog primirja, a pre toga su oslobođena četiri taoca. Vojnici su do sada spasili sedam talaca, a pronađena su i tela 30 talaca, uključujući tela trojice koje je vojska greškom ubila dok su pokušavali da pobegnu od svojih otmičara.

Ova tragična situacija baca svetlo na kompleksnost i težinu sukoba između Izraela i Hamasa, kao i na ljudsku patnju koja proizlazi iz ovakvih događaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading