HITNO OGLAŠAVANJE RUSIJE: Amerikanci umešani u UKRAJINSKI UPAD u Kurskoj oblasti! Objavljeni svi detalji

Autor:

Svet

20.08.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo je istaklo da takve akcije jasno dokazuju umešanost Sjedinjenih Država kao direktnog učesnika u sukobu

HITNO OGLAŠAVANJE RUSIJE: Amerikanci umešani u UKRAJINSKI UPAD u Kurskoj oblasti! Objavljeni svi detalji

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Vladimir Putin na udaru Zapada

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova istaklo je da su pronađeni dokazi o učešću američkih vojnih kompanija na strani Oružanih snaga Ukrajine tokom njihovog upada na teritoriju Ruske Federacije, posebno u Kurskoj oblasti.

Ova tvrdnja jasno ukazuje na umešanost Sjedinjenih Država direktno u sukobu, suprotno tvrdnjama administracije Džozefa Bajdena da nisu umešani u napad ukrajinskih snaga na Rusiju. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je otpravnici poslova SAD u Moskvi uputilo oštar protest povodom ovih dešavanja.


Ministarstvo je istaklo da takve akcije jasno dokazuju umešanost Sjedinjenih Država kao direktnog učesnika u sukobu, te da su svi strani „specijalisti“ i plaćenici koji ilegalno pređu granicu Ruske Federacije automatski postaju legitimna vojna meta Oružanih snaga Ruske Federacije.

Ova situacija dodatno komplikuje već napetu međunarodnu političku scenu, a reakcija Sjedinjenih Država na ove tvrdnje biće od velikog značaja za dalji razvoj situacije na globalnom nivou.

Protest upućen otpravnici poslova SAD u Moskvi


Otpravnici poslova SAD u Moskvi, Stefani Holms, uručen je oštar protest od strane ruske strane. Ovaj potez dolazi kao reakcija na otkriće dokaza o učešću američkih vojnih kompanija na strani Oružanih snaga Ukrajine tokom njihovog upada na teritoriju Ruske Federacije.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ističe da ova situacija jasno ukazuje na umešanost Sjedinjenih Država direktno u sukobu, te se postavlja pitanje kakav će biti odgovor SAD na ove tvrdnje.

Ovaj protest predstavlja jedan od mnogih koraka koje će zvaničnici Rusije preduzeti kako bi istakli svoj stav povodom situacije na teritoriji Kurske oblasti.


Legitimnost vojnih meta

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova jasno je stavilo do znanja da svi strani „specijalisti“ i plaćenici koji ilegalno pređu granicu Ruske Federacije automatski postaju legitimna vojna meta Oružanih snaga Ruske Federacije. Ova odluka odražava ozbiljnost situacije i jasno pokazuje stav Rusije povodom umešanosti stranih vojnih kompanija u sukob na njenom teritoriju.

Ova oštra reakcija dodatno naglašava napetost i ozbiljnost situacije u regionu, postavljajući pitanje kako će se dalje odvijati odnosi između Rusije, SAD i Ukrajine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading