LEPA DIJANA STAVILA KOKARDU NA GLAVU, PA ZAPALILA SARAJEVO! Osvedočeni srbomrzci traže njenu hitnu smenu iz Oružanih snaga BiH (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

20.08.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političko Sarajevo i bošnjački ekstremisti pokazali su još jednom da im smeta sve srpsko, pa tako i potez devojke koja nikoga nije vređala, već se samo veselila

LEPA DIJANA STAVILA KOKARDU NA GLAVU, PA ZAPALILA SARAJEVO! Osvedočeni srbomrzci traže njenu hitnu smenu iz Oružanih snaga BiH (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Dijana Drakul, pripadnica Oružanih snaga BiH, našla se na udaru žestokih napada zbog toga što je snimljena kako na glavi nosi kokardu.

Naime, na snimku koji se pojavio na mrežama ova prelepa Srpkinja nalazi se verovatno u klubu ili na koncertu, te nasmejano pozira sa šajkačom koja na sebi ima kokardu.

 

 

Ovaj postupak zasmetao je mnogima koji su tražili hitnu reakciju ministra Zukana Heleza.

Među njima je i Nihad Aličković, predsednik AntiDayton pokreta koji je tražio hitnu reakciju ministra odbrane Bosne i Hercegovine i prvog čoveka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kako bi suspendovao Dijanu Drakul zbog navedenog snimka.

Inače, Aličković je poznat kao osvedočeni srbomrzac. On je svojevremeno izazvao incident pred zgradom suda u Hagu uoči izricanja presude Ratku Mladiću.

Uz psovke i pretnje, kako se može videti na snimcima koji su obigrali ne samo region, lider nacionalističkog Anti Dejtona se ustrmio na čoveka u mirnom protestu koji je isticao da je reč o „sudu nepravde“. Zajapurenog Aličkovića posebno je razgnevela fotografija na kojoj je pisalo: “Alija & Bil = Srebrenica & deal”.

Podsetimo, ovaj prijatelj Nasera Orića „slavu“ u ekstremnim bošnjačko-muslimanskim krugovima stekao je, jula 2015., nakon pokušaja linčovanja Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima.

Kako je potvrdio raniji ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, Aličković je markiran kao osoba koja je prva, bacanjem cipele u pravcu Vučića, dala mig za brutalni juriš na tadašnjeg premijera Srbije.

Aličković je u ranijem skandalu u Hagu prošvercovao u sudnicu mobilni telefon i na svom fejsbuk-profilu uživo prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću. On je prethodno raširio ratnu zastavu tzv. Armije BiH ispred zgrade suda, a onda napao starijeg muškarca ogrnutog srpskom zastavom, pretio mu i psovao majku.

Aličković se, ipak, našao na tapetu policije RS i, potom, skandaloznih sudskih presuda.

Policija je reagovala nakon što je uoči novogodišnjih praznika, 30. decembra 2018, ispred islamske zajednice u Derventi uručivao, kako ih je nazvao "Antidejton paketiće, bošnjačkoj deci, nazivajući ih "gazijama, herojima, malim zlatnim ljiljanima, koji odrastaju u očuvanju svoje vere i bošnjaštva od nestanka na okupiranom prostoru BiH, genocidnoj, takozvanoj Republici Srpskoj".

Osnovni sud u Derventi mu je zbog „narušavanja javnog reda i mira“ „odrezao“ kaznu od 100 KM uz troškove sudskog postupka sa dodatnih 150 KM. Međutim, sledi pravi pravosudni skandal.

- Dobili smo MUP takozvane Republike Srpske na sudu. Njihov sud je presudio u našu korist drugostepenom presudom i oslobodio nas svake krivice-obrazložio je sramnu i skandaloznu oslobađajuću odluku Mladena Ružojčića, sudije, kako je oslobođeni naglasio, „njihovog“ Okružnog suda Doboj u takozvanoj RS.

Nameće se pitanje: može li iko stati u kraj ovom osvedočenom srbomrscu i izgredniku?

- Ne može, sve dok je ovakvih sramnih presuda, isto takvih sudija i pravosuđa, koje Aličković ionako žigoše „takozvanim i njihovim“ - upozoravaju iz boračkih organizacija Dervente i regionalnog Udruženja ratnih zarobljenika „Vijenac, Vozuća i ostali“ sa sedištem u Doboju.

Oglašavanje Heleza

Povodom slučaja Dijane Drakul oglasio se i ministar Helez, koji je naložio da se "ispitaju okolnosti slučaja" u kojem se pripadnica Oružanih snaga BiH "pojavljuje sa četničkim obeležjima".

- Naložio sam Sektoru za obavještajno-sigurnosne poslove pri Ministarstvu odbrane BiH i Generalnom inspektoratu Ministarstva odbrane BiH da ispitaju okolnosti slučaja u kojem se pripadnica Oružanih snaga BiH Dijana Drakula pojavljuje sa četničkim obeležjima, tačnije sa četničkom kokardom. Ukoliko se u postupku utvrdi da je navedena pripadnica OS BiH prekršila Kodeks ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, protiv nje će biti poduzete zakonom predviđene radnje. Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH nisu i neće biti institucije u kojima će se tolerisati manifestovanje četničke ideologije", poručio je Helez. 

Političko Sarajevo i bošnjački ekstremisti pokazali su još jednom da im smeta sve srpsko, pa tako i potez devojke koja nikoga nije vređala, već se samo veselila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Classic

20.08.2024 17:03

Oni bi je sigurno unapredili da je mahala nekakim ISIS barjakom , smradovi 🤮.