IZRAEL GAĐAO JOŠ JEDNU ŠKOLU U GAZI! Mučni prizori teraju suze, BROJE SE MRTVI (VIDEO)

Autor:

Svet

20.08.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju IDF-a, ova prostorija korišćena je za "organizovanje napada na izraelske i lokalne snage u Gazi"

IZRAEL GAĐAO JOŠ JEDNU ŠKOLU U GAZI! Mučni prizori teraju suze, BROJE SE MRTVI (VIDEO)

Foto: x/@ShaykhSulaiman

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su izvele "vazdušni udar na članove Hamasa, ciljajući njihovu komandnu sobu koja je bila smeštena u školi u gradu Gazi".

Prema saopštenju IDF-a, ova prostorija korišćena je za "organizovanje napada na izraelske i lokalne snage u Gazi".

IDF ističe da su "preduzete brojne mere kako bi se smanjile civilne žrtve, uključujući upotrebu precizne municije i prikupljanje obaveštajnih podataka pre napada". Vojska takođe navodi da Hamas redovno krši međunarodno pravo koristeći civilne objekte i stanovništvo kao zaštitu za svoje terorističke aktivnosti.

Međutim, na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se veliki broj dece i žena kako panično trče.

 

 


Kontinuirani napadi na Hamasove lokacije

IDF ističe da su poslednjih meseci izveli desetine vazdušnih napada na Hamasove lokacije smještene u školama i drugim objektima koji služe kao skloništa za civile. Sa druge strane, palestinska novinska agencija Wafa tvrdi da je u ovom napadu na školu ubijeno 10 osoba, dok lokalni izvori navode da su u školi boravila raseljena lica i da je povređeno više desetina ljudi.

Tragični događaji u naselju Al-Daraj

Ovo nije prvi put da su škole postale meta izraelskih napada. Pre deset dana, u napadu na školu Al-Tabi'in u naselju Al-Daraj na istoku Gaze, ubijeno je više od 100 civila, a 150 je ranjeno dok su obavljali molitvu. U poslednja 24 sata najmanje 34 osobe su poginule, a 114 je povređeno u izraelskim napadima.

Ovi tragični događaji samo dodatno produbljuju patnju i sukobe na Bliskom istoku, ostavljajući dubok trag na civilno stanovništvo Gaze.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading