DRAMA U VAZDUHU: Avion iznad naseljenog mesta izgubio rezervoar za gorivo!

Autor:

Svet

23.05.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pilot ovo sigurno nije očekivao da će se dogoditi

DRAMA U VAZDUHU: Avion iznad naseljenog mesta izgubio rezervoar za gorivo!

Foto: pixabay.com

Poljski borbeni avion MiG-29 izgubio je rezervoar za gorivo iznad naseljenog mesta tokom trenažnog leta, a u incidentu niko nije povređen, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Poljske.

"Tokom trenažnog leta na avionu MiG-29 iz 22. taktičke vazduhoplovne baze, izgubljen je rezervoar za gorivo, koji je bio prazan, i on je pao nekoliko stotina metara od objekata", navodi se u saopštenju na platformi X.

Poljska vojska je takođe izvestila da su piloti postupali u skladu sa utvrđenim procedurama. Okolnosti i uzroke nesreće će istražiti Državna komisija za istragu vazduhoplovnih nesreća, navodi se u saopštenju.

Poljski lovci MiG-29 stacionirani su u 22. taktičkoj vazdušnoj bazi u Malborku, a poljska vojska raspolaže sa 14 takvih aviona, prenose poljski mediji.

Kad smo kod drama u vazduhu, jedan putnik je poginuo, a 30 ljudi je povređeno kada je putnički avion kompanije "Singapur erlajns" na letu iz Londona u utorak prinudno sleteo na aerodrom u Bangkoku zbog velikih turbulencija, saopštila je ova avio-kompanija.

Avion Boeing 777-300ER sa 211 putnika i 18 članova posade je krenuo iz Londona ka Singapuru ali bio je primoran na prinudno sletanje, potvrdio je i portparol aerodroma Suvarnabhumi u Bangkoku navodeći da je medicinski tim bio u pripravnosti, prenosi Rojters.

"Naš prioritet je da svim putnicima i posadi aviona pružimo svu moguću pomoć. Radimo sa lokalnim vlastima u Tajlandu na obezbeđivanju neophodne medicinske pomoći", saopštila je aviokompanija.

U saopštenju se na navodi tačan broj povređenih, ali više tajlandskih medija tvrdi da ih je 30, prenosi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nesa

23.05.2024 16:06

Tako je to kada kupuješ sa Otpada!!!!