TEŠKA BORBA ZA ŽIVOTE! Tri osobe zatrpane u odronu kamenja u Švajcarskoj!

Autor:

Svet

22.06.2024

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasilačke ekipe na licu mesta uz pomoć helikoptera i dronova nastavljaju potragu za njima, saopštila je policija.

TEŠKA BORBA ZA ŽIVOTE! Tri osobe zatrpane u odronu kamenja u Švajcarskoj!

Foto: printscreen

Švajcarska policija

Tri osobe koje su ostale zatrpane u odronu kamenja nakon jake oluje u regionu Grison na jugoistoku Švajcarske, i dalje se vode kao nestale i za njima se još uvek traga.

Spasilačke ekipe na licu mesta uz pomoć helikoptera i dronova nastavljaju potragu za njima, saopštila je policija.

Jedna žena pronađena je jutros živa u blizini sela Lostalo severno od jezera Komo i prebačena je u bolnicu, preneo je Svisinfo.

- Uspeli smo da spasimo najmanje jedan život -  rekao je policajac iz kantona Graubinden na konferenciji za novinare, prenela je švajcarska televizija na italijanskom jeziku RSI.

Grmljavina i obilne padavine uslovile su sinoć visok vodostaj u Graubindenu i drugim oblastima Švajcarske. Poznato turističko mesto Cermat u južnom kantonu Valis i dalje je odsečeno od sveta nakon što su zbog posledica poplava zatvorenI putevi i železničke linije koje vode do grada.

Posebno je pogođena dolina Mesolcina južno od prevoja San Bernardino na italijanskoj granici, rekli su lokalni zvaničnici i potvrdili da je nekoliko desetina ljudi iz predostrožnosti evakuisano iz svojih domova, upozorivši da su lokalne saobraćajnice poplavljene, preneo je portal Regione.

Policija je apelovala da se ne ulazi u podrume i podzemna parkirališta i pozvala stanovništvo da se ne kreće u zone poplave. Deonica auto-puta na granici sa Italijom morala je da bude zatvorena za saobraćaj zbog odrona.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading