VELIKE PROMENE NA POLITIČKOJ SCENI CRNE GORE: Predsednik Jakov Milatović doneo NOVU odluku!

Autor:

Svet

22.06.2024

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je poznato od ranije, Jakov Milatović je podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika Pokreta Evropa

VELIKE PROMENE NA POLITIČKOJ SCENI CRNE GORE: Predsednik Jakov Milatović doneo NOVU odluku!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Jakov Milatović

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je, prema informacijama koje je objavio podgorički list "Dan", u procesu formiranja novog političkog pokreta pod nazivom Pokret za Crnu Goru.

Prema dobro obaveštenim izvorima, Milatović okuplja značajan broj intelektualaca i javnih ličnosti koje do sada nisu bili aktivni u politici.

Otvorenost za saradnju

Novi pokret će, prema navodima lista, biti otvoren za saradnju sa drugim političkim partijama i pokretima koji dele slične političke interese u ostvarivanju ciljeva koji uključuju stvaranje stabilne, ekonomski jake i socijalno pravedne Crne Gore, sa jednakim šansama za sve građane.

Ova otvorenost za saradnju ukazuje na nameru da se postigne široka podrška i da se ostvari pozitivan uticaj na političku scenu Crne Gore.

Paralele sa već postojećim političkim subjektima

List ističe da novi Pokret za Crnu Goru, na neki način, već postoji kao politička ponuda građanima.

Takođe, primećuje se da naziv nove stranke korespondira sa već postojećim političkim subjektom Pokret za Podgoricu, formiranim od strane odbornika u Skupštini glavnog grada koji su napustili Pokret Evropa sad nakon ostavke Jakova Milatovića na sve partijske funkcije.

Ostavka Jakova Milatovića

Relevantno je podsetiti da je Jakov Milatović podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika Pokreta Evropa sad i na sve funkcije u partiji, izražavajući nezadovoljstvo njenim načinom rada koji smatra suprotnim vrednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja Pokreta.

Uzimajući u obzir najnovije informacije, formiranje novog Pokreta za Crnu Goru predstavlja značajan razvoj na crnogorskoj političkoj sceni.

S obzirom na planiranu otvorenost za saradnju sa drugim političkim subjektima, kao i angažovanje značajnog broja intelektualaca i javnih ličnosti, ovaj pokret bi mogao da ima značajan uticaj na političku dinamiku u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading