ZA DLAKU IZBEGNUTO NAJGORE! Da je buknulo ko zna šta bi de desilo! Sprečena HAVARIJA! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.06.2024

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci su brzo reagovali, a jedna ekipa je ostala na mestu događaja

ZA DLAKU IZBEGNUTO NAJGORE! Da je buknulo ko zna šta bi de desilo! Sprečena HAVARIJA! (VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen/HRT-Radio Osijek

U osječkom prigradskom naselju Josipovcu danas oko 19:30 sati izbila je vatra koja je zahvatila fabriku za upravljanje otpadom Folding.

Javna vatrogasna jedinica brzo je reagovala i stigla na požarište sa četiri vozila i 11 vatrogasaca. Pomoćnik komandanta osječkog JVP-a, Davor Škarica, izjavio je da je požar lokalizovan, te da je nakon toga usledilo raščišćavanje terena uz pomoć radnih mašina.

Plastični komunalni otpad okružen betonskim zidovima

Prema Škaricinim rečima, požar je zahvatio plastični komunalni otpad koji je bio okružen betonskim zidovima. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, požar nije imao mogućnost da se dalje širi, čime je sprečena potencijalna veća katastrofa.

 

 

Radovi sanacije terena u toku

Trenutno su u toku radovi sanacije terena, dok su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Retfala" ostali na požarištu sa jednim vozilom i šest vatrogasaca kako bi osigurali prostor od eventualnih novih paljenja.

Ova brza i efikasna reakcija vatrogasaca zaslužuje pohvalu, jer su svojim delovanjem sprečili veću štetu i potencijalnu opasnost po okolinu.

Požar u Zaprešiću

Podsetimo, pre tri dana kod Zaprešića u Hrvatskoj, nadomak Zagreba gorela je plastika u skladištu firme Eko Flor. Na teren je tada izašlo nekoliko vatrogasnih ekipa, a u pomoć su im stigle i zagrebačke kolege.

 

 

- Pozvao bih građane ovog dela Zaprešića da zatvore prozore i ostanu unutar svojih domova, jer još nemamo analizu što se tačno nalazi u oblaku dima i koliko je vazduh zagađen. Važno je pratiti obaveštenja koje će izdavati direktorijat civilne zaštite - izjavio je tog dana hrvatski ministar Davor Božinović koji je posetio mesto požara kod Zaprešića.

On je takođe tom prilikom istakao da će se angažovati roboti za gašenje požara.

- Još uvek nemamo informaciju o uzroku požara jer je situacija i dalje dinamična - izjavio je.

- Inspektori Državnog inspektorata sprovode regulaciju fabrika, ali nisam upoznat s detaljima bezbednosnih mera na terenu. Procenjujem da će požar trajati celu noć - zaključio je Božinović, pre tri dana kada je nastala prava drama nadomak Zagreba zbog velikog požara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading