ZA NEVERICU! Vatromet ispaljen sa JAHTE uzrok ogromnog šumskog požara kod Atine! Grci ogorčeni, gradonačelnik traži da se utvrdi ko je odgovoran!

Autor:

Svet

22.06.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka takođe ima i problema s piromanima, a prošle godine je uhapšeno najmanje 79 osoba zbog podmetanja požara.

ZA NEVERICU! Vatromet ispaljen sa JAHTE uzrok ogromnog šumskog požara kod Atine! Grci ogorčeni, gradonačelnik traži da se utvrdi ko je odgovoran!

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vatromet koji je pušten sa jahte uzrokovao je šumski požar koji je izbio u petak uveče na grčkom ostrvu Hidra kod Atine.

Vatrogasna služba je potvrdila da je u požaru izgorela jedina borova šuma na ostrvu.

Gradonačelnik Hidre, Đorgos Kukudakis, izrazio je ogorčenje zbog neodgovornog bacanja vatrometa u šumu, ističući da će grad čekati rezultate preliminarne istrage i potom zatražiti pokretanje sudskog postupka protiv odgovornih sa jahte.

- Ogorčeni smo što neki ljudi tako neodgovorno bacaju vatromet u borovu šumu - rekao je gradonačelnik Hidre, Đorgos Kukudakis za grčku televiziju ERT.

To ogorčenje, kako pišu tamošnji mediji, dele i svi Grci.

Ovaj incident dodatno opterećuje Grčku koja već se bori s brojnim šumskim požarima zbog prvog toplotnog talasa u godini. Vlasti su već u visokom stanju pripravnosti, a juče je jedan vatrogasac-dobrovoljac preminuo od povreda u požaru na poluostrvu Peloponez.

Grčka takođe ima i problema s piromanima, a prošle godine je uhapšeno najmanje 79 osoba zbog podmetanja požara. U skladu s tim, uveli su se stroži zakoni, s mogućnošću kazne do 20 godina zatvora i novčane kazne do 200.000 evra za piromane.

Noćas je u mestu Hanukija, u okrugu Iliji, došlo do požara koji je zahvatio kuću bivšeg reprezentativca Srbije i legende Olimpijakosa Predraga Đorđevića. Ova kuća, koja se nalazi u mestu porekla Đorđevićeve supruge, pretrpela je ozbiljna oštećenja usled požara.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading