UŽASIMA RATA NIKAD KRAJA! Pogledajte šta su izraelski vojnici uradili Palestincu na Zapadnoj obali (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

22.06.2024

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska nastavlja operacije kako u Pojasu Gaze tako i na Zapadnoj obali

UŽASIMA RATA NIKAD KRAJA! Pogledajte šta su izraelski vojnici uradili Palestincu na Zapadnoj obali (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/@MiddleEastEye

Danas je došlo do incidenta u gradu Dženin na Zapadnoj obali, gde su pripadnici Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) vezali ranjenog Palestinca za haubu vojnog džipa tokom racije.

Video snimak ovog događaja verifikovan je od strane Rojtersa, a na njemu se vidi meštanin Dženina, Mudžahed Azmi.

Reakcija Izraelske vojske

Izraelska vojska je izdala saopštenje u kojem je navela da je na izraelske snage pucano, nakon čega su one odgovorile i ranile Azmija, a potom ga uhvatile.

Međutim, vojska je takođe priznala da su njeni vojnici prekršili vojni protokol i da njihovo ponašanje nije u skladu sa vrednostima IDF-a. Najavljeno je da će ovaj incident biti predmet istrage.

Uznemirujući video snimak možete pogledati OVDE.

Porodične tvrdnje

Prema tvrdnjama porodice Azmi, došlo je do racije tokom koje je on ranjen, a kada je porodica zatražila hitnu pomoć, vojska ga je vezala za haubu i odvezla.

Ranjeni Palestinac je prevezen u bolnicu, što je potvrđeno i u zvaničnom saopštenju IDF-a.

Ovaj incident je izazvao veliku pažnju javnosti i postao predmet rasprave o postupanju vojnika i vojnih protokola u sličnim situacijama.

Likvidacija Ajmana Gatme

Podsetimo, istaknuti operativac militantne grupe Hamas i egipatske radikalne islamističke organizacije Al-Džama al-Islamija Ajman Gatma ubijen je u izraelskom vazdušnom napadu u libanskom okrugu Zapadna Beka, saopštile su danas Izraelske odbrambene snage (IDF).

Prema navodima IDF, Ajman Gatma je bio odgovoran za snabdevanje oružjem Hamasa i Al-Džama al-Islamije u Libanu, preneo je Tajms of Izrael.

IDF je saopštio da je napad dronom izveden zbog Gatmine umešanosti u izvođenje napada na Izrael.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bhm

23.06.2024 11:42

Gde je Bono Vox da napravi pesmicu o žrtvama izraelaca? Gde su svi ti zabrinuti rokeri za mir u svetu koji su protiv rara i nasilja? Kako to danas nema nikoga da digne glas u svetu na ovakva fasisticka izivljavanja nad neduznim nevinim ljudima!? Sekta vlada velikim delom čovečanstva ali neće uspeti!