PETORO DECE U TEŠKOM STANJU! IMAJU OZBILJNE POVREDE MOZGA! Uradili ono što nikako nisu smeli!

Autor:

Svet

22.06.2024

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet teških incidenata u jednom gradu tokom istog dana

PETORO DECE U TEŠKOM STANJU! IMAJU OZBILJNE POVREDE MOZGA! Uradili ono što nikako nisu smeli!

Foto: Shutterstock

Čak petoro dece juče je primljeno u bjelovarsku bolnicu zbog teških povreda zadobijenih u nekoliko saobraćajnih nesreća na području grada, izvestila je policija.

Teška nesreća u kojoj je povređeno troje dece od 13 i 14 godina dogodila se u mestu Bulinac, kod Bjelovara, juče poslepodne.

Vozeći se kvadom neprilagođenom brzinom, pre sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, sleteli su s puta. Svi su teško povređeni, jednom detetu lekari se bore za život.

"Zbog brzine izleteli u krivini"

- Juče oko 15.45 dete je upravljalo kategorijom vozila koje je registrovano kao traktor, bjelovarskih registarskih oznaka, pre sticanja prava na upravljanje jer nije navršilo ni onu najnižu dob za određenu kategoriju vozila i još je pored toga prevozilo dvoje dece - rekla je Maja Barbir Grgić, portparolka PU bjelovarsko-bilogorske.

- Vozilom su se kretali kroz Bulinac i zbog neprilagođene brzine kretanja uslovima puta, naime, radilo se o krivini, dete je izgubilo kontrolu nad upravljačem vozila, zahvatilo bankinu, sletelo u jarak, a potom je vozilo nastavilo nekontrolisano da se kreće, pa je, nažalost, udarilo u prilazni putni most, gde se zaustavilo - objasnila je portparolka policije, prenosi HRT.

"Svo troje imaju teške telesne povrede, dominiraju povrede mozga"

- Svo troje imaju teške telesne povrede, gde dominiraju povrede mozga. Nažalost, kod jednog deteta te povrede su izrazito opsežne, tako da je noćas operisana od strane neurohirurga, ali i dalje je stanje vrlo teško. Ostalo dvoje dece je u jedinici intenzivnog lečenja, međutim, oni su trenutno van direktne životne opasnosti - rekao je Branko Fila iz Opšte bolnice Dr. Anđelko Višić u Bjelovaru.

Istog dana mladi vozač pregazio devojčicu na zebri

Istog dana u 20:35 21-godišnji vozač automobila nije se zaustavio na pešačkom prelazu u centru Bjelovara i udario je devojčicu (13) koja je prelazila put.

Dete je zadobilo teške povrede i prevezeno je u bjelovarsku bolnicu, a vozač će biti krivično prijavljen.

Dečak pao s električnog trotineta, ima teške povrede glave

Oko 21:35 dete je, vozeći električni trotinet bez kacige, izgubilo kontrolu i palo na asfalt u Zagorskoj ulici. Zadobilo je teške povrede glave i prevezeno je u bolnicu.

Nad detetom koje je u dobi mlađeg maloletnika biće sproveden prekršajni postupak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading