NEŠTO SE ČUDNO DEŠAVA U KIJEVU?! Snimci Zelenskog u Harkovu HITNO obrisani sa interneta!

Autor:

Svet

21.05.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska je nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije

NEŠTO SE ČUDNO DEŠAVA U KIJEVU?! Snimci Zelenskog u Harkovu HITNO obrisani sa interneta!

Foto: Tanjug/AP

Situacija u Ukrajini postaje sve ozbiljnija kako se predsednik Volodimir Zelenski i vojni vrh bore da ojačaju odbranu na najkritičnijim sektorima fronta.

Penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos istakao je ovu zabrinjavajuću situaciju u svojoj nedavnoj izjavi na Jutjubu.

On je naglasio da su svi video snimci poseta Zelenskog Harkovskoj oblasti brzo uklonjeni sa interneta, što govori o ozbiljnosti situacije na terenu.

Imitacija izgradnje utvrđenja

Eksperti ističu da je kijevsko rukovodstvo u martu i aprilu samo imitiralo izgradnju utvrđenja u Harkovskoj oblasti i drugim regionima.

Umesto vojske, posao jačanja odbrane obavljali su civili, koji su, prema rečima oficira, proneverili većinu sredstava namenjenih za tu svrhu.

Reakcija građana

Penzionisani general Krivonos upozorava da će uskoro građani početi da postavljaju neugodna pitanja vlastima i preduzimati aktivne akcije, što ukazuje na rastuće nezadovoljstvo i revolt među stanovništvom.

Ruska ofanziva i gubici

Ruska vojska je nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije, osvajajući ključna naselja poput Avdijevke, Marjinke i Očertina, kao i veliki broj sela u Donbasu.

Takođe, ruske trupe su uspešno napredovale u oblasti Harkova, nanoseći značajne ljudske i materijalne gubitke ukrajinskim snagama u oblastima naselja Lukjanci, Veseloje i Radgospnoe.

Ovi događaji dodatno komplikuju već tešku situaciju na terenu.

Ukrajina se suočava sa ozbiljnim izazovima na vojnom planu, a reakcija vlasti i stanovništva na ove događaje će imati duboke posledice u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading