PUTINOVE VANPLANETARNE PRETENZIJE: Ruski lider posetio čuveni kineski univerzitet, pa se oduševio jednim predlogom (VIDEO)

Autor:

Svet

17.05.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici kineske strane su istakli da bi želeli da nastave da rade zajedno sa Rusijom u kosmičkom sektoru.

PUTINOVE VANPLANETARNE PRETENZIJE: Ruski lider posetio čuveni kineski univerzitet, pa se oduševio jednim predlogom (VIDEO)

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Mikhail Metzel

Ruski predsednik, Vladimir Putin, nazvao je dobrom idejom predlog da se u budućnosti kineska i ruska zastava zajedno istaknu na Marsu.

Putin je to izjavio prilikom posete Politehničkom univerzitetu u Harbinu, prenosi RIA novosti.

Ruskom predsedniku je predstavljena izložba posvećena svemirskim tehnologijama, prikazan je model rovera koji se koristi na Marsu sa tehnologijom automatskog razvijanja zastave.

Predstavnici kineske strane su istakli da bi želeli da nastave da rade zajedno sa Rusijom u kosmičkom sektoru, kako bi kineska i ruska zastava bile zajedno razvijene na Marsu.

- To je dobra ideja - odgovorio je Putin na predlog.

Politehnički univerzitet Harbin je jedna od vodećih visokotehničkih obrazovnih institucija u Kini, glavni centar ključnih naučnih i tehnoloških razvoja i inovacija. Ovde studira više od 58 hiljada studenata.

Od maja 2020. godine, Univerzitet je pod američkim sankcijama, a zvanični razlog je "nabavka i pokušaj nabavke robe proizvedene u SAD kao podrška programima povezanim sa Narodnooslobodilačkom vojskom Kine“.

Putin danas završava državnu posetu Kini u koju je doputovao 15. maja uveče po moskovskom vremenu. Ovo je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je ponovo izabran i stupio na dužnost šefa države. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading