"VERUJEMO U VAS NASTAVNICE!" Roditelji i nastavnici se okupili ispred OŠ "Jovan Dučić" zbog brutalnog napada na prosvetnog radnika!

Autor:

Vesti

14.06.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je Osnovna škola "Jovan Dučić" bila zatvorena za nastavu

"VERUJEMO U VAS NASTAVNICE!" Roditelji i nastavnici se okupili ispred OŠ "Jovan Dučić" zbog brutalnog napada na prosvetnog radnika!

Foto: ST/Dragan Kadić

Odlukom rukovodstva škole OŠ "Jovan Dučić" nakon incidenta u kojem je nastavnica biologije fizički napadnuta od strane majke učenika petog razreda danas je škola bila zatvorena za nastavu.

Napad se dogodio u školskim prostorijama, rezultirajući nizom povreda za nastavnicu, uključujući kontuziju grudnog koša.

- Meni je dovoljno šta deca kažu, isto to mi je rekla i starija ćerka koja je išla u OŠ "Jovan Dučić". Deca su u šoku, i jedno i drugo dete, vidim da se dopisuju međusobno sa ostalom decom i sigurno verujem deci. Neću verovati roditeljima, neko priča da je dobra, a neko i da je loša nastavnica. Roditelji su malo postali bezobrazni, ne znamo odakle im pravo. Mi se u pet sati skupljamo svi, samoinicijativno, da probamo zajedno da se ovo više nikad ne desi - rekao je jedan od zabrinutih roditelja koji se nalazi ispred ove škole za Blic.

- Imali smo sukobe između roditelja, imali smo sukobe između roditelja i učenika, imali smo vršnjačko nasilje prošle godine koje je dospelo u medije, kada je dečak razbio devojčici nos. I zato mi kao roditelji zaista hoćemo da se naš glas čuje, jer ako ne reagujemo sada, onda prećutno dajemo odobrenje nasilju, a zaista moramo da stanemo tome na putu - objasnila je Jelena Maksimović, članica Saveta roditelja pomenute škole za Blic.

Istakla je i da je svrha današnjeg skupa podsećanje javnosti da je obrazovanje jedan od osnovnih stubova društva, ali da je taj stub odavno narušen i da se sve više urušava.

- Moramo da podsetimo javnost da se poštovanje prosvetnim radnicima mora vratiti na zasluženi nivo, da bi naša deca imala bilo kakvu budućnost. Takođe, glavna poruka je da svojim ponašanjem svi mi kao roditelji dajemo primer svojoj deci, a ono što mi kao roditelji ne želimo je da primer nasilja bude rešenje za bilo kakve probleme u budućnosti - zaključuje Maksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mislite o tome

15.06.2024 14:46

Ne mozete postovati profesiju koja je tako malo vrednovana i ljude koji radeza tako male pare. Svi su iznad njih. Potresno ali istinito!