"BIĆE SAMO GORE" Medvedev se opet ostrvio na Ukrajinu i Zelenskog

Autor:

Svet

14.06.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Medvedeva, Volodimir Zelenski je uzurpator koji je sve stanovnike Ukrajine pretvorio u taoce.

"BIĆE SAMO GORE" Medvedev se opet ostrvio na Ukrajinu i Zelenskog

Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, ne sumnja da će se sastanak o Ukrajini u Švajcarskoj završiti potpunim fijaskom.

- Razlog je to što su to besmisleni "pregovori" u odsustvu Rusije po mrtvorođenoj formuli Kijeva. A cilj je da se regrutuju novi statisti da učestvuju u glupoj predstavi o legalizaciji Volodimira Zelenskog kao punopravnog šefa države. Svima, pa i protivnicima Rusije, očigledno je da je Zelenski samo patetični uzurpator, koji se trese od straha i skidanja sa droge - napisao je ruski političar na svom Telegram kanalu.

Komentarišući govor ruskog predsednika, Vladimira Putina, i ponude za primirje u Ukrajini, Medvedev je napisao da Zelenski nema nikakvu moć.

- Njegova naređenja niko ne bi trebalo da izvršava, a sve osobe koje je on imenovao nakon isteka svojih ovlašćenja nemaju pravo da donose odluke - tvrdi Medvedev.

Prema njegovim rečima, Volodimir Zelenski je uzurpator koji je sve stanovnike Ukrajine pretvorio u taoce, šaljući vojnike u smrt svakog dana, bez ikakvog prava na to.

- Događaji u Ukrajini se razvijaju po katastrofalnom scenariju za kijevski režim. Biće samo gore. Prostor za kompromis se smanjuje sa smanjenjem teritorije zemlje koja umire, a nije daleko dan kada će od Ukrajine ostati samo uska traka - napisao je zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije na svom Telegram kanalu.

Podsetimo, Ukrajina je dužna da izvede svu svoju vojsku iz novih regiona Rusije kako bi se stvorili uslovi za mirovne pregovore, izjavio je predsednik Rusije, Vladimir Putin.

- Mi smo spremni da sednemo za pregovarački sto. Naši uslovi za početak pregovora su jednostavni i svode se na sledeće: ukrajinska vojska mora da se u potpunosti povuče iz Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti. Snage moraju da se povuku u potpunosti van administrativnih granica koje su propisane u onom ternutku kada su te teritorije postale delovi Ukrajine. Čim vlasti u Kijevu saopšte da su spremni na povlačenje vojske iz tih regiona, kao i da saopšte da odustaju od planova da uđu u NATO, mi ćemo bukvalno istog trenutka narediti prekid vatre i započeti pregovore - rekao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading