RUSIJI PONUĐENO DA OTVORI VOJNU BAZU: Putin i Lavrov pozvani na razgovore, Zapadu se ovo neće dopasti (VIDEO)

Autor:

Svet

19.04.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuadera je naglasio da Putin i Lavrov mogu da dođu kada im bude zgodno.

RUSIJI PONUĐENO DA OTVORI VOJNU BAZU: Putin i Lavrov pozvani na razgovore, Zapadu se ovo neće dopasti (VIDEO)

Foto: YouTube/Al Jazeera English/Printscreen

Predsednik Centralnoafričke Republike (CAR), Forsten Arkanž Tuadera, veruje da se istočni region zemlje može iskoristiti za smeštaj ruske vojne baze.

- Zašto da ne? Verujem da za to možemo da iskoristimo istočni region, koji je veoma prostran, koji se nalazi na veoma velikoj udaljenosti i gde ima mnogo negativnih sila - rekao je Tuadera u intervjuu za Jutjub kanal RTVI na pitanje o ruskoj vojnoj bazi.

Predsednik CAR smatra da bi to "moglo da pomogne da se obezbedi bezbednost granica, da se pokriju naše snage i da se obezbedi bezbednost na ovim prostorima".

- Mislim da ćemo u toku razvoja naše saradnje sa Ruskom Federacijom analizirati ovu situaciju, ali ništa nije isključeno - zaključio je on.

Bangi želi da ruski predsednik, Vladimir Putin, jednog dana poseti Centralnoafričku Republiku i već je uputio pozive njemu i ministru spoljnih poslova Rusije, Sergeju Lavrovu.

- Vidite, naravno, želimo da predsednik Putin jednog dana poseti Centralnoafričku Republiku. Uzgred, čak smo poslali pozive i za njega i za ministra Lavrova - rekao je on.

Tuadera je naglasio da Putin i Lavrov mogu da dođu kada im bude zgodno. 

- Biće dobrodošli u Centralnoafričkoj Republici - poručio je predsednik CAR.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading