SAMO JE IZLETELA IZ DUBINE! Veslač (38) u panici prestao da snima! Njih deset je kružilo oko njegove daske za veslanje! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.05.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamerom je zabeležen susret od kojeg podilazi jeza

SAMO JE IZLETELA IZ DUBINE! Veslač (38) u panici prestao da snima! Njih deset je kružilo oko njegove daske za veslanje! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Alaska's News Source

Stručni veslač sa Aljaske napravio je video snimak neverovatnog trenutka kada je imao zapanjujuće blizak susret sa grupom smelih orka.

Safron Hejz (38) je iskusni veslač i avanturista iz Džunoa na Aljasci, koji često vesla pored obale Aljaske sa svojom ženom i decom.

Na nedavnoj ekskurziji u vodama u blizini Lena Pointa, skoro 22,5 km severozapadno od centra Džunoa, Hejz je doživeo šok života.

Uspeo je kamerom da snimi adrenalinski trenutak kada se našao na svega nekoliko centimetara od ogromne orke.

Rekao je da je primetio disajni otvor orke i doveslao da bi je bolje video, ali je i dalje držao distancu.

Veslač je rekao da je sedeo na svojoj dasci dužine od tri metra kada je jedan od kitova u grupi postao radoznao.

- Došli su da me ispitaju i bilo je zaista zastrašujuće - rekao je Hejs.

- Možda je mislio da sam morski lav ili nešto slično, ili je samo hteo da se približi i pogleda me - rekao je Hejz za Alaska's News Source. 

Orka je stigla do Hejza i zaplivala ispod njegove daske pre nego što je odjednom izvirila iz vode samo nekoliko centimetara od njega. Hejz je u panici prestao da snima.

- Prestrašio sam se kada je došla, i ona je na neki način izduvala svoj vazduh na mene, a ja sam isključio kameru, ali su ubrzo nakon toga naišle druge dve orke koje nisam snimio - priseća se Hejz.

- Oba puta, samo je nekako zujao pored moje daske za veslanje.

Uprkos tome što je bio preplašen zastrašujućim trenutkom, Hejz smatra da namere kita nisu bile loše i da je to bio čin igre orke.

- Nije dodirnula dasku za veslanje, i bilo je neverovatno koliki je bio plićak. Mogao sam da vidim dno - rekao je Hejz.

- Orka je bila tako graciozna, samo je došla tačno ispod daske za veslanje i okrenula se, a zatim se vratila i izduvala vazduh na mene. Mogla je lako da mi naudi.

Hejz je rekao da je ceo susret trajao oko 10 minuta i da je video 10 orki kako plivaju u blizini u grupi.

(Republika/Daily Mail)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading