"NIJE OVOJ ZEMLJI POTREBAN TUTOR"! Vučić: Mi smo slobodarski narod! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.05.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će da se bori, a ono što je naš zadatak, i kada prođe taj dan, i kada nastavimo uzdignuta čela i uzdignute glave da idemo, idemo da radimo još više, da podižemo našu zemlju još jače, rekao je Vučić.

"NIJE OVOJ ZEMLJI POTREBAN TUTOR"! Vučić: Mi smo slobodarski narod! (VIDEO)

Foto: Printscreen RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da "nije ovoj zemlji potreban tutor" i da "zna narod ove zemlje šta je za njega dobro, a šta nije".

 

 

- Mi svoj obraz da uništimo i da ukaljamo nećemo. Dan posle toga ogrnućemo naše srpske trobojke, ponosno ići ulicama, ne samo naše zemlje, već svih gradova sveta, i kao slobodarski narod koji je stravično stradao i u Prvom svetskom ratu, i u Drugom svetskom ratu, i u sukobima devedesetih - kaže predsednik Vučić u objavi na Instagram nalogu "avucic" i dodaje:

- Srbija će da se bori, a ono što je naš zadatak, i kada prođe taj dan, i kada nastavimo uzdignuta čela i uzdignute glave da idemo, idemo da radimo još više, da podižemo našu zemlju još jače, da radimo na EKSPO-u, da gradimo puteve, da dovodimo nove investitore, da pobeđujemo u svemu. Ni u čemu ne mogu više da nas stignu, zato će pokušavati da nas zaustave svi na različite načine, e, zato ćemo da radimo još više i da budemo još uspešniji.

Predsednik je večeras gostovao na RTS gde je progovorio i o dolasku kineskog predsednika Si Žinpinga u Srbiju 7. i 8. maja.

- Kako da ne pridajem značaj, dolazi nam možda najmoćniji čovek sveta. Presrećan sam jer za vreme mog mandata on dolazi drugi put u Srbiju. Velika čast za Srbiju, ali i odgovornost.

- Svi proizvodi biće slobodni za izvoz u Narodnu Republiku Kinu. Šta to znači za naše proizvođače kandiranog voća, povrća, vina... Imaćemo kome da prodamo, uštedećemo jer nećemo imati tu carinu, to su za nas velike stvari. Dve ili tri stvari su velike koje ću da tražim: Kina je do sad mnogo ulagala u Mađarsku, mi smo imali fabrike vozova, da molim Sija jer nemamo vozova više. Ne mogu da ih naprave, vozovi se prave sve više i počinju iz Kine da ih uvoze, da vidimo možemo li da pokrenemo ponovo fabrike lokomotiva vozova, to bi nam u strateškom smislu mnogo značilo. Da vidimo oko letećih automobila, taksija, da neka od kineskih kompanija uloži u Srbiju, ali i u svim drugim sferama.

Vučić i istakao da je list "Politiko" preneo vest o tajnom sastanku Makrona i Šolca, pre Sijeve posete Francuskoj, kako bi uskladili evropsku agendu pred susret Makrona i Sija. 

- Naš izvoz je uvećan za 140 puta, onda vidite koliki je to značaj za našu zemlju. Kina nam pomaže i u našoj političkoj areni, beskrajno sam zahvalan Siju što dolazi u Srbiju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Ljilja

03.05.2024 00:20

Srbija je samostalna i slobodna zemlja! Vrlo dobro znamo šta hoćemo!!! Ne treba nama niko da nas vodi!

Ena

03.05.2024 01:15

Zemlje Zapadne Evrope Srbija ne zanima i što pre to shvatimo i okrenemo se prijateljima, biće bolje za nas.

Sava

03.05.2024 06:25

Srbija je zemlja poštenih, hrabrih i ponosnih građana.

Ilija

03.05.2024 06:38

Srbija je slobodarska, ponosna zemlja koja i pored mnogih teskoca sa kojima se susrece uvek gleda napred!