ERDOGAN ZAGRMEO NAJSTRAŠNIJE DO SADA! Otkrio kakav je cilj Zapada i Izraela

Autor:

Svet

02.05.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski lider najoštrije udario na Izrael

ERDOGAN ZAGRMEO NAJSTRAŠNIJE DO SADA! Otkrio kakav je cilj Zapada i Izraela

Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro osuđuje podršku krajnje desničarskim pokretima u zapadnim demokratijama.

On je izneo oštru kritiku na račun podrške krajnje desničarskim pokretima u nekim evropskim zemljama, ističući da je to sramotno za zapadne demokratije.

Erdogan je naglasio da je činjenica da države podržavaju takve pokrete tragedija, te da Turska ne može da ćuti pred "gnusnim" aktima rasističkog terorizma.

On je istakao da su turski državljani bili žrtve rasističkih terorističkih napada u inostranstvu, te da je važno reagovati na takve događaje.

Foto: Tanjug/AP

Redžep Tajip Erdogan

 

Erdogan upozorava na nejednako reagovanje na napade islamofobije i rasizma

Erdogan je takođe istakao nejednako reagovanje sveta na slučajeve islamofobičnih i rasističkih napada u odnosu na antisemitske činove.

On je ukazao na nedovoljnu reakciju zapadnih lidera na masakre u Gazi, ističući licemernu politiku i nedostatak hrabrosti da se suprotstave brutalnosti.

Erdogan je potvrdio posvećenost Turske da zadrži pažnju na izraelskom genocidu nad narodom Gaze uprkos pritisku "globalnog cionističkog lobija".

- Zaprepašteni pratimo licemernu politiku zapadnih lidera naspram masakra u Gazi, koji nam godinama drže lekcije o demokratiji i slobodi - poručio je Erdogan.

Foto: Tanjug/AP

Pojas Gaze

Turska odbacuje antisemitizam i ističe podršku demokratiji i slobodi

Erdogan je naglasio da Turska odbacuje antisemitizam na isti način na koji se suprotstavlja islamofobiji, ksenofobiji i svim oblicima kulturnog rasizma.

On je istakao da izraelski interesi utiču na percepciju zapadne demokratije, te da se sve što utiče na interese Izraela smatra antidemokratskim i antisemitskim.

- Smatram korisnim da podsetim one koji ciljaju na nas da ne možete nikuda stići pretvaranjem Turske u neprijatelja. Nama se ne može staviti etiketa antisemite. Odbacujemo antisemitizam na isti način na koji se suprotstavljamo islamofobiji, ksenofobiji i svim oblicima kulturnog rasizma - rekao je Erdogan.

Foto: Tanjug/AP

Izrael/Palestina

 

Kroz ove jasne stavove, turski predsednik je istakao značaj suprotstavljanja rasizmu i podrške demokratskim vrednostima, te je uputio snažnu poruku podrške žrtvama rasističkih terorističkih napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading