JEDNIM POTEZOM POBIJENO VIŠE OD 100 RUSA! Zastrašujući snimak sa RATIŠTA ukazuje da se OBISTINILA najveća NOĆNA MORA svakog ruskog vojnika! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.05.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruži snimak najnovijeg ukrajinskog napada na ruskom poligonu za vežbanje

JEDNIM POTEZOM POBIJENO VIŠE OD 100 RUSA! Zastrašujući snimak sa RATIŠTA ukazuje da se OBISTINILA najveća NOĆNA MORA svakog ruskog vojnika! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/@JohnB_Schneider

Vojni analitičari su podelili snimke dronova na kojima se vidi kako je na desetine ruskih vojnika pogođeno američkim taktičkim raketnim sistemima dugog dometa (ATACMS) na poligonu u oblasti Luganska u Ukrajini.

Volonter sa GeoConfirmed-om, OSINT nalogom koji geolocira vizuelni sadržaj iz rusko-ukrajinskog rata, podelio je video koji prikazuje napad ATACMS sistema na ruski poligon za obuku u Možnakovki.

Prema analizama, gubici su značajni, a pretpostavlja se da je u napadu poginulo više od 100 ruskih vojnika.

 

 

SAD tajno poslale ATACMS u Ukrajinu

SAD su nedavno tajno poslale ATACMS dugog dometa u Ukrajinu koji može da pogodi ciljeve udaljene i do 300 kilometara.

Ovaj potez postavlja pitanje budućnosti sukoba u regionu i naglašava američku podršku ukrajinskim snagama.

Potencijalni gubici i reakcije vojnih analitičara

Ruski vojni analitičar Jan Matvejev ocenio je da se potencijalni gubici kreću u desetinama.

On je istakao da su ruski oficiri izveli vojnike na obuku, ali da su zaboravili da pored klastera HIMARS, ukrajinske oružane snage sada imaju klaster ATACMS, koji može da leti i dalje.

Proukrajinski korisnik je rekao da je ATACMS pogodio ruski kamp za obuku i bolnicu, dodatno naglašavajući razmere napada.

 

 

Reakcija iz Rusije i Ukrajine

Njuzvik nije mogao nezavisno da potvrdi informacije o napadu i obratio se ruskom Ministarstvu odbrane za komentar putem mejla.

Sa druge strane, ukrajinski list Zerkalo nedeli objavio je da je najmanje 60 ruskih vojnika poginulo u napadu na Herson.

Ukrajina i SAD protiv Rusije

U februaru je potvrđeno da je Ukrajina gađala velike grupe ruskih trupa pomoću visoko pokretnog artiljerijskog raketnog sistema (HIMARS) koji su isporučile SAD u tri odvojena talasa.

Ovo jasno pokazuje da se sukob između Ukrajine i Rusije ne smiruje, već postaje sve intenzivniji sa sve većim uplivom SAD.

Ovi događaji ukazuju na eskalaciju sukoba u istočnoj Ukrajini i nagoveštavaju promene u dinamici rata, dok se Amerika sve više angažuje u podršci Ukrajini protiv Rusije.

(Republika/Newsweek)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading