BUDUĆI MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA BIĆE SRBIN?! Evo šta traži od pravoslavaca u Hrvatskoj, pa ovo je SUMANUTO!

Autor:

Svet

02.05.2024

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važi za veoma kontroverznu ličnost na hrvatskoj političkoj sceni

BUDUĆI MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA BIĆE SRBIN?! Evo šta traži od pravoslavaca u Hrvatskoj, pa ovo je SUMANUTO!

Foto: Youtube/Printscreen/TV Jadran

Šef Domovinskog pokreta, Ivan Penava, nije demantovao izbor njihovog kandidata, Predraga Mišića Peđe, za ministra branitelja.

Mišić je bio na listi Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici, a javnost ga pamti po incidentu 2013. godine kada je razbio dvojezičnu ploču s ćiriličnim natpisom na zgradi vukovarske Policijske stanice.

Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju jer je Mišić istakao svoje protivljenje korišćenju ćirilice u Vukovaru sve dok se ne reše pitanja ratnih zločina i nestalih osoba, prenosi Index.hr.

Kontroverzni politički put Predraga Mišića Peđe

Mišić je prethodno bio angažovan u Hrvatskoj konzervativnoj stranci, a kasnije se priklonio Miroslavu Škori i Domovinskom pokretu.

Takođe, postao je poznat po svojim redovnim gostovanjima u televizijskim emisijama koje vodi kontroverzni novinar Velimir Bujanec.

Osim toga, Mišić je osnivač udruženja Hrvatski pravoslavni centar koji teži uspostavljanju Hrvatske pravoslavne crkve, koja je osnovana tokom Nezavisne Države Hrvatske.

Sumnjivi kriterijumi za pristupanje udruženju Hrvatskog pravoslavnog centra

Udruženje koje je osnovao Mišić izaziva kontroverze zbog svojih kriterijuma za pristupanje, piše Index.hr.

Na njihovim zvaničnim stranicama stoji da je pristup moguć samo za pravoslavce koji slave osnivanje Republike Hrvatske, obeležja HOS-a i ističu žrtvu Domovinskog rata.

Ovi kriterijumi izazivaju zabrinutost zbog promovisanja fašističkih ustaških ideologija.

Kontroverzni događaji i prisustvo političara

Mišić je organizovao okupljanje povodom pravoslavnog Badnjeg dana i Božića u opštini Dicmo, a na tom događaju su prisustvovali visoki politički zvaničnici, uključujući i izaslanike predsednika Zorana Milanovića i ministra branitelja, kao i zvaničnike HDZ-a.

Ovo prisustvo izazvalo je dodatnu pažnju javnosti.

Iz svega navedenog, izbor Predraga Mišića Peđe za ministra branitelja izaziva kontroverze i postavlja pitanja o njegovoj političkoj prošlosti i stavovima i posebno izaziva zabrinutost kod Srba koji žive u Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading