UZBUNA U VOJSCI IZRAELA! Svi su na nogama, napad Irana samo što nije počeo?!

Autor:

Svet

12.08.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da bi napad na Izrael mogao da se dogodi za manje od 24 sata

UZBUNA U VOJSCI IZRAELA! Svi su na nogama, napad Irana samo što nije počeo?!

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare,shutterstock

Proglašena je uzbuna u vojsci Izraela, a uoči očekivanog napada Irana. Kako javlja Wall Street Journal, Izrael je stavio svoje snage u najviši stepen pripravnosti.

Prema navodima lista, Pentagon je rekao da šalje podmornicu sa navođenim projektilima u region i ubrzava dolazak drugog nosača aviona, usred povećane zabrinutosti zbog mogućeg odgovora Irana i Hezbolaha na ubistvo vođa militanata u Teheranu i Bejrutu.

Istovremeno, izraelski mediji pišu da je Iran pripremio projektile i dronove, baš kao uoči napad na Izrael u aprilu.

Podsetimo, prethodno je Fox News izvestio, pozivajući se na više izvora, da bi Iran i njegovi zastupnici na Bliskom istoku mogli da pokrenu napad na Izrael u naredna 24 sata.

- Zvaničnici (na Bliskom istoku) veruju da smo dostigli nulti sat - naveo je dopisnik Foks njuza.

Iran je zapretio velikim napadom na Izrael u znak odmazde za ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu prošlog meseca, iako Tel Aviv nije niti negirao niti preuzeo odgovornost, preneo je Tajms of Izrael.

Izrael se, takođe, priprema za odmazdu Hezbolaha, iranskog zastupnika u Libanu, za ubistvo glavnog komandanta terorističke grupe Fuada Šukra u Bejrutu, nekoliko sati pre nego što je Hanije ubijen.

Lideri Velike Britanije, Francuske i Nemačke ranije danas su objavili zajedničko saopštenje u kojem su pozvali na nastavak pregovora o primirju u Gazi, ističući da više ne može biti odlaganja, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Palestinski militantni pokret Hamas prethodno je saopštio da svaki nastavak pregovora treba da bude baziran na ranijim planovima, a ne na novoj rundi pregovora, reagujući tako na poziv međunarodnih posrednika da se održi sastanak zaraćenih strana 15. avgusta.

Posrednici iz Katara, Egipta i SAD pozvali su prošle nedelje Izrael i Hamas na novi sastanak, a izraelska strana je saopštila da će poslati tim svojih pregovarača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading