DOSTIGNUT JE NULTI SAT, ZA MANJE OD 24 ČASA POČINJE RAT?! Pripremljene rakete i dronovi, Iran kreće u NAPAD na Izrael! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.08.2024

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael se, takođe, priprema za odmazdu Hezbolaha, iranskog zastupnika u Libanu

DOSTIGNUT JE NULTI SAT, ZA MANJE OD 24 ČASA POČINJE RAT?! Pripremljene rakete i dronovi, Iran kreće u NAPAD na Izrael! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Iran i njegovi zastupnici na Bliskom istoku mogli bi da pokrenu napad na Izrael u naredna 24 sata, kazali si za Foks njuz neimenovani izvori iz bliskoistočnog regiona.

- Zvaničnici (na Bliskom istoku) veruju da smo dostigli nulti sat - izveštava dopisnik Foks njuza.

Iran je pripremio svoje raketne i bespilotne jedinice, slično koracima preduzetim pre neviđenog napada Teherana na Izrael u aprilu, prema visokim zvaničnicima u Vašingtonu i Jerusalimu koje je citirao izraelski novinar Barak Ravid.

Sprema se veliki napad?

Iran je zapretio velikim napadom na Izrael u znak odmazde za ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu prošlog meseca, iako Tel Aviv nije niti negirao niti preuzeo odgovornost, preneo je Tajms of Izrael.

Izrael se, takođe, priprema za odmazdu Hezbolaha, iranskog zastupnika u Libanu, za ubistvo glavnog komandanta terorističke grupe Fuada Šukra u Bejrutu, nekoliko sati pre nego što je Hanije ubijen.

Lideri Velike Britanije, Francuske i Nemačke ranije danas su objavili zajedničko saopštenje u kojem su pozvali na nastavak pregovora o primirju u Gazi, ističući da više ne može biti odlaganja, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Još uvek ništa od pregovora

Palestinski militantni pokret Hamas prethodno je saopštio da svaki nastavak pregovora treba da bude baziran na ranijim planovima, a ne na novoj rundi pregovora, reagujući tako na poziv međunarodnih posrednika da se održi sastanak zaraćenih strana 15. avgusta.

Posrednici iz Katara, Egipta i SAD pozvali su prošle nedelje Izrael i Hamas na novi sastanak, a izraelska strana je saopštila da će poslati tim svojih pregovarača, preneo je Tanjug.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading