"SADA IM SE RAT VRAĆA KUĆI!" Zelenski OPASNO udario na Rusiju i Putina, evo šta zahteva!

Autor:

Svet

12.08.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naveo da su ruske snage od 1. juna napale skoro 2.100 puta severoistočnu oblast Ukrajine Sumi, koja se nalazi preko puta Kurske oblasti

"SADA IM SE RAT VRAĆA KUĆI!" Zelenski OPASNO udario na Rusiju i Putina, evo šta zahteva!

Foto: Tanjug

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija mora da bude primorana da sklopi mir jer je predsednik Vladimir Putin želeo sukob i da se rat vraća Rusiji nakon što ga je Moskva donela drugim zemljama.

Ukrajinski lider je u svom noćnom obraćanju, rekao da je veliki prekogranični napad Kijeva na zapadni region Kursk pitanje bezbednosti Ukrajine i da je Kijev zauzeo oblasti odakle je Rusija započela napade, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

- Rusija mora biti primorana da sklopi mir pošto Putin želi tako žestoko da se bori - rekao je Zelenski.

On je naveo da su ruske snage od 1. juna napale skoro 2.100 puta severoistočnu oblast Ukrajine Sumi, koja se nalazi preko puta Kurske oblasti.

- Rusija je donela rat drugima, sada im se (rat) vraća kući. Ukrajina je oduvek želela samo mir i mi ćemo sigurno obezbediti mir - rekao je Zelenski, preneo je Tanjug.

Oružane snage Ukrajine (AFU) trenutno kontrolišu oko 1.000 kvadratnih kilometara ruske teritorije i nastavljaju svoju ofanzivnu operaciju u oblasti Kursk, izjavio je danas glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski na sastanku Štaba vrhovnog komandanta.

Foto: Profimedia

Sirski i Zelenski

- Nastavljamo ofanzivnu operaciju na teritoriji Kurske oblasti. Trenutno je pod našom kontrolom oko 1.000 kvadratnih kilometara ruske teritorije. Snage ispunjavaju svoje zadatke. Neprijateljstva se zapravo vode duž cele linije fronta. Situacija je pod našom kontrolom - rekao je on, preneo je Interfaks Ukrajina.

Vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti, Aleksej Smirnov, izjavio je ranije danas da je situacija u regionu i dalje teška i da ukrajinske oružane snage kontrolišu 28 naselja.

Smirnov je na operativnom sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izneo da je neprijatelj prodro 12 kilometara u dubinu teritorije Kurskog regiona, u širini od 40 kilometara, prenosi agencija Interfaks.

Foto: Youtube/Printscreen/Kanal13

Ukrajinska vojska

On je dodao da u 28 naselja koje kontroliše ukrajinska vojska živi oko 2.000 ljudi čija sudbina nije poznata.

Smirnov je takođe rekao da je značajno povećan broj raketnih napada, a jedna raketa je pogodila stambenu zgradu u kojoj je povređeno više od desetoro ljudi.

Prema njegovim rečima, do sada je evakuisano 121.000 ljudi. On je dodao da su regionalne vlasti "uspostavile saradnju sa svim snagama bezbednosti".

Smirnov je istovremeno ukazao da nepostojanje jasne linije fronta u regionu Kursk otežava da se utvrdi lokacija ukrajinskih trupa što je značajan problem, preneo je Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading