UDARNO! Rusija HITNO šalje Iranu PVO opremu i radare! Sprema se KLANICA na Bliskom istoku?!

Autor:

Svet

06.08.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isporuka je usledila nakon ubistva političkog lidera Hamasa, Ismaila Hanijea prošle srede u Teheranu

UDARNO! Rusija HITNO šalje Iranu PVO opremu i radare! Sprema se KLANICA na Bliskom istoku?!

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare,shutterstock

Rusija je počela da isporučuje Iranu naprednu opremu protivvazdušne odbrane i radare, nakon što je Teheran zatražio oružje od Kremlja, prenosi Njujork tajms pozivajući se na iranske zvaničnike.

Lokalni iranski mediji objavili su da je Iran zatražio opremu, a pripadnik Iranske revolucionarne garde i još jedan zvaničnik potvrdili su za Njujork tajms da "ne samo da je zahtev podnet, već su isporuke počele", prenosi Tajms of Izrael.

Kako je navedeno, isporuka je usledila nakon ubistva političkog lidera palestinske militantne grupe Hamas, Ismaila Hanijea prošle srede u Teheranu.

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vladimir Putin

Hamas i Iran okrivili su Izrael za napad i najavili odmazdu, preneo je Tanjug.

Podsetimo, najmanje petero pripadnika američkog osoblja povređeno je u napadu na vojnu bazu u Iraku u ponedeljak, rekla su tri američka zvaničnika za Rojters, dok zabrinutost u regionu raste nakon prošlonedeljnog ubistva visokorangiranih članova militantnih grupa Hamas i Hezbolah, prenosi Jutarnji list.

Zvaničnici, govoreći pod uslovom da ostanu anonimni, rekli su da se navodni raketni napad dogodio u vazdušnoj bazi Al Asad u Iraku.

Foto: Tanjug/AP Dalati Nohra/Lebanese Official Government via AP, File

Ismail Hanije

- Osoblje baze sprovodi proceduru procene štete nakon napada - dodao je jedan od zvaničnika.

Dve rakete tipa Kaćuša u ponedeljak su ispaljene na bazu u zapadnom Iraku, rekli su bezbednosni izvori. Jedan bezbednosni izvor rekao je da su rakete pale na bazu.

Prošle nedelje, SAD su izvele napad u Iraku na pojedince za koje su američki zvaničnici rekli da su militanti koji se spremaju da lansiraju bespilotne letelice i predstavljaju pretnju američkim i koalicionim snagama.

SAD se pripremaju za odmazdu Irana nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu.

Foto: X/Printscreen/@theinformant_x

Crvena zastava na džamiji

Američke trupe, koje su prisutne u Iraku više od 20 godina nakon invazije, bile su meta sličnih napada naoružanih grupa povezanih s Iranom od prošlog oktobra. Američka vojska u Siriji nekoliko je puta bila meta sličnih napada.

Pentagon je rekao da će rasporediti dodatne borbene avione i mornaričke ratne brodove na Bliski istok, dok Vašington nastoji da ojača odbranu nakon pretnji Irana i njegovih saveznika Hamasa i Hezbolaha.

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je poznatom američkom gejmeru i influenseru Adinu Rosu da je čuo da će Iran napasti Izrael večeras.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Tramp je rekao da je ovo čuo "putem kanala koji su dostupni široj javnosti", a ne iz tajnih informacija, iako nije precizirao odakle tačno ima tu informaciju, preneo je Džeruzalem post.

- Čujem da će večeras doći do napada na Izrael, kažem vam sada, samo sam to čuo, nemam nikakve tajne informacije - rekao je Tramp, ne precizirajući na koje kanale misli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading