RUSKE TRUPE OSVOJILE SELO LISIČNOJE! Ofanziva se POJAČAVA, do glavnog cilja svega 20 kilometara!

Autor:

Svet

12.08.2024

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vojska ne samo da održava inicijativu, uspešno probijajući odbranu neprijatelja, već je i pojačala tempo ofanzive u pravcu Donjecka"

RUSKE TRUPE OSVOJILE SELO LISIČNOJE! Ofanziva se POJAČAVA, do glavnog cilja svega 20 kilometara!

Foto: Liveuamap.com

Ruske trupe su pojačale tempo ofanzive u pravcu Donjecka i oslobodile selo Lisičnoje u toj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Time je glavni cilj ofanzive postao sve bliži.

- Ruske oružane snage su pojačale tempo svoje ofanzive u pravcu Donjecka. Danas, 12. avgusta, jedinice ruskih trupa, kao rezultat akcija, oslobodile su naselje Lisičnoje u Donjeckoj Narodnoj Republici - saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Pre sukoba, u Lisičnoju je živelo svega 15 ljudi.

Selo se nalazi južno od reke Kazenji Torec, duž koje ruske trupe sada mogu da napreduju prema Grodovki i Pokrovsku (Krasnoarmejsku), što je glavni cilj ofanzive.

Do ovih naselja, odnosno glavne mete ofanzive, ostalo je oko 20 kilometara!

 

 

Kako je naglašeno, "vojska ne samo da održava inicijativu, uspešno probijajući odbranu neprijatelja, već je i pojačala tempo ofanzive u pravcu Donjecka".

- Tako je ruska vojska uspostavila kontrolu nad gradskim blokovima u Krasnogorovku, a završava i čišćenje ukrajinskih oružanih snaga i nacionalista iz naselja Ivanovka, Sergejevka, Makejevka, Kirovo, Artemovo i Želanoje - navelo je Ministarstvo, prenose RIA Novosti.

 

 

Glavni cilj sve bliže

Napretkom ruskih snaga, cilj ofanzive je postao sve bliži.

Podsećamo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pre deset dana rekao da su ruske trupe nakon napada na Harkov početkom leta promenile svoj glavni cilj i da im je sada prioritet zauzimanje Pokrovska u Donjeckoj oblasti.

- Situacija na celom istočnom frontu je izazovna. Rusi imaju novi glavni cilj nakon neuspeha da zauzmu Harkov. Više im primarni fokus nije ceo istok. Rekao bih da njihova glavna meta na istočnom frontu Pokrovsk. Tu je naravno i Kostjantinjivka - rekao je Zelenski tokom razgovora sa novinarima, preneo je Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading