PROKLETSTVO GRUPE C! Srbija izjednačila CRNI REKORD na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

25.06.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se nije desilo od 2016. godine.

PROKLETSTVO GRUPE C! Srbija izjednačila CRNI REKORD na Evropskom prvenstvu!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto je u Grupi C zauzela poslednje mesto sa samo dva boda.

Ova grupa postala je "prokletstvo" šampionata Evrope, jer je remijem Srbija protiv Danske izjednačila negativan rekorda kontinentalnih šampionata sa najmanjim brojem postignutih golova. "Orlovi", koji su bili deo ove grupe, nisu uspeli da se istaknu po efikasnosti, što je doprinelo ovom zanimljivom statističkom podatku.

Ovaj rezultat podseća na prethodni negativni rekord kada je 2016. godine u istoj grupi C postignut isti broj golova. Tada su se takmičili Nemačka, Poljska, Severna Irska i Ukrajina, a svega sedam golova postignuto je tokom celog takmičenja, što je izazvalo iznenađenje i razočaranje kod ljubitelja fudbala.

Kada su u pitanju sportski rekordi, oni uvek izazivaju pažnju javnosti. Ovaj negativni rekord po broju postignutih golova definitivno će ostati zabeležen kao jedan od zanimljivih statističkih podataka u istoriji Evropskih prvenstava. Iako su fudbalski navijači uvek željni spektakularnih golova i uzbuđenja na terenu, ovakvi rekordi podsećaju nas da sport ponekad može da negativno iznenadi i donese neočekivane rezultate.

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Nedostatak golova u grupi C može se tumačiti na različite načine. S jedne strane, u prvi plan je izašla čvrsta odbrana timova koji su se takmičili, dok s druge strane, može se istaći nedostatak efikasnosti u napadu. Ovakvi podaci mogu poslužiti kao podsticaj ekipama da porade na svojim taktikama i strategijama kako bi postigli više golova u nastavku Evropskog prvenstva.

Takmičenje traje od 14. juna do 14. jula, a Srbija se nalazila u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), u drugom susretu remizirali su protiv Slovenije (1:1) u Minhenu, na Alijanc areni, a u poslednjem trećem kolou ponovo remizirali, ovog puta protiv Danske bez golova (0:0), čime je završila učešće kao poslednjeplasirana u Grupi C na šampionatu Evrope u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading