KOLIKO VREDI BOD NA OPROŠTAJU OD EP? Evo koliko je Srbija ZARADILA remijem sa Dancima!

Autor:

Sport

25.06.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To nam nažalost neće pomoći da nastavimo takmičenje u narednoj rundi.

KOLIKO VREDI BOD NA OPROŠTAJU OD EP? Evo koliko je Srbija ZARADILA remijem sa Dancima!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj remijem protiv Danske. Iako su navijači očekivali više, "orlovi" su završili na poslednjem mestu u grupi sa samo dva osvojena boda.

Piksijevi izabranici su postigli samo jedan gol, primili dva i nisu uspeli da pokaže zapaženu igru tokom turnira. Ovo je svakako razočaravajući rezultat za tim i navijače srpske selekcije, ali svakako i prilika za analizu i unapređenje u budućim takmičenjima.

Ipak, i pored slabih rezultata na terenu, Srbija nije otišla praznih džepova. Učešće na turniru obezbedilo im je značajan finansijski podsticaj. Pored garantovanih 9.250.000 evra zbog grupne faze, remiji protiv Slovenije i Danske doneli su dodatnih 1.000.000 evra, dopunjujući kasu našeg nacionalnog tima.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

Takmičenje na šampionatu Starog kontinenta traje od 14. juna do 14. jula, a Srbija se nalazila u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), u drugom susretu remizirali su protiv Slovenije (1:1) u Minhenu, na Alijanc areni, a u poslednjem trećem kolou ponovo remizirali, ovog puta protiv Danska bez golova (0:0), čime je završila učešće kao poslednjeplasirana u Grupi C na šampionatu Evrope u Nemačkoj.

Dalje idu prvoplasirana Engleska i Danska kao druga na tabeli, dok je Slovenija trećeplasirana sa tri boda i čeka rasplet u ostalim grupama, ali ima velike šanse da se nađe u narednom krugu, jer je bolja i od Mađarske i Hrvatske, koja je večeras zvanično eliminisana sa EURO 2024.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading