AKO NIŠTA, BAR SMO BOLJI OD HRVATA U NEMAČKOJ: Da smo bili na trećem mestu, "orlovi" bi pre prošli

Autor:

Sport

25.06.2024

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više ne postoji ni teorija za "vatrene".

AKO NIŠTA, BAR SMO BOLJI OD HRVATA U NEMAČKOJ: Da smo bili na trećem mestu, "orlovi" bi pre prošli

Foto: www.profimedia.rs

Nerešen rezultat Srbije i Danske, odnosno, Engleske i Slovenije (oba meča završena 0:0) ostavili su reprezentaciju Hrvatske bez plasmana u drugi krug!

Reprezentacija Hrvatske doživela je razočaravajući ishod na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, eliminisana zbog dva nerešena rezultata. Iako su očekivali više, komšije su ostvarile samo dva boda u grupnoj fazi, remizirajući sa Italijom i Albanijom, dok su poraženi od Španije - učinak identičan kao što je Srbija imala.

Ipak, "orlovi" su uprkos istom broju poena bolji od "kockastih" ako se dva tima uporede. Da smo se i mi i komšije sa ovim učinkom našli na trećem mestu, Srbija bi prošla dalje jer ima bolju gol razliku. Koštao nas je taj koban gol Belingema protiv Engleza zbog čega imamo gol razliku -1, dok su Hrvati na startu turnira primili tri komada od Španije zbog čega su ukupno gledano doživeli potpunu katastrofu i na -3 su.

Foto: www.profimedia.rs

Hrvatska je završila takmičenje na EURO 2024

Hrvatskoj je bila potrebna pobeda Engleske od bar tri gola razlike protiv Slovenije, kako bi imali šansu za prolazak u narednu fazu takmičenja. Međutim, meč između "Gordog Albiona" i "skijaša" završen je bez golova, što je raspršilo sve šanse trećeplasirane selekcije sa potonjeg Mundijala u Kataru za plasman dalje.

Takmičenje traje od 14. juna do 14. jula, a Srbija se nalazila u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), u drugom susretu remizirali su protiv Slovenije (1:1) u Minhenu, na Alijanc areni, a u poslednjem trećem kolu ponovo remizirali, ovog puta protiv Danska bez golova (0:0), čime su završili učešće kao poslednjeplasirani u Grupi C na šampionatu Evrope u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Hrvat

27.06.2024 07:30

Kakve veze ima vaš neuspjeh s našim neuspjehom?! Nije pitanje tko je bio bolji u Njemačkoj već tko je bio lošiji. Čestitke srpskom komentatoru za proslavu talijanskog izjednačenja, poštujem iskrenu mržnju prema nama, više nego lažno komšijsko bodrenje.