SLOVENCIMA ISTORIJSKI BOD! Odoleli (ne)moćnim Englezima! LOŠE vesti za Srbiju!

Autor:

Sport

25.06.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez golova u meču 3. kola C grupe - 0:0.

SLOVENCIMA ISTORIJSKI BOD! Odoleli (ne)moćnim Englezima! LOŠE vesti za Srbiju!

Foto: https://www.profimedia.rs/


Fudbaleri Slovenije osvojili su istorijiski bod, pošto su meču 3. kola C grupe na Evropskom prvenstvu remizirali sa moćnom Engleskom - 0:0.
 
"Zmajčeki" su odigrali hrabro i bez respekta prema lideru grupe koji slovi za najvećeg favorita za osvajanje titule. Kejn i drugovi su napadali 90 i kusur minuta, imali terensku inicijativu, ali gotovo da nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu. Zasluge za to bez dileme idu na račun defanzive Slovenaca, koja je protiv lidera grupe funkcionisala besprekorno i tačno kao švajcarski sat. Bio je to treći remi za bivšu jugoslovensku republiku, dok su Englezi ostali na prvom mestu zahvaljujući najviše pobedi nad Srbijom na startu. Ovakav epilog u Kelnu nikako ne ide naruku "orlovima" pošto su ostali zakovani na dnu tabele naše skupine sa dva boda.

ENGLESKA - SLOVENIJA 0:0 (0:0)

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE!

88. minut - Bleda partija najvećeg po kladionicama favorita za evro-titulu. Fudbaleri Engleske ništa nisu uradili na ovom meču, pa nema dileme da su njihovi navijači razočarani.

77. minut - Ništa novo na stadionu u Kelnu. Nastavlja se inicijativa Ostrvljana, ali bez konkretne završnice i pretnje po gol Slovenaca. Defanziva "zmajčeka" radi kao švajcarski sat.

70. minut - Slovenci su malo došli do daha nakon jedne kontre i greške engleskih defanzivaca. Selektor Engleza Sautgejt pokušava iznenama da promeni nešto na terenu. U igri je supertalentovani Palmer.

Foto: https://www.profimedia.rs/

Oblak na visini zadatka

60. minut - Davi "Gordi Albion" Slovence već duže kao zmija žabu. U fazi napada im je zadnji igrač odbane bukvalno na 40-ak metara, ali zaista nisu stvorili neke ozbiljnije šanse. Slovenci se odlično brane.

51. minut - Englezi su baš pritisnuli rivala od starta. Gotovo sve vreme igra se na polovini Slovenije. Ali, mreže i dalje miruju.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME

Foto: Profimedia

Kejn i Drkušić

40. minut - Najbolja šansa za Engleze! Kejnu nedostajali centimetri nakon centaršuta Rajsa. Oblak je već bio savladan.

33. minut - Preteli su Englezi preko Kejna, posle kornera, slobodnog udarca Fodena. Nedovoljno da se ugrozi Oblak. "Zmajčeki" pokušavaju iz kontre, ali jalovo...

26. minut - Slovenci i dalje u podređenom položaju, pošto "Gordi Albion" sve vreme ima posed lopte. U prethodnih pet minuta ništa se posebno nije desilo na terenu.

 

 

20. minut - Poništen je gol Engleske! Bukajo Saka je zatresao mrežu, ali je Tripije prethodno bio u ofsajdu.

16. minut - Ponovo Slovenci prete. Janža je centrirao oštro, ali ništa.

14. minut - Engleska trenutno ima daleko veći posed lopte, ali izrazitih prilika još nema.

11. minut - Slovenci su pokušali preko Šporara nešto da urade, međutim defanzivci "Gordog Albiona" lako su zaustavili napadača grčkog Panatinaikosa.

10. minut - Imali su kontru Englezi, ali je Fil Foden "uhvaćen" u ofsajdu.

7. minut - Drkušić priseban i na vreme reaguje ispred Džuda Belingema.

Foto: Tanjug/AP

Detalj s meča

5. minut - Preti Slovenija! Šeško je pokušao udarcem glavom iz blizine, na povratnu loptu, međutim, Pikford je rutinski intervenisao.

3. minut - Slovenci su bili u napadu, ali Kajl Voker je bio odličan ispred Stojanovića i "sklonio" mu loptu.

1. minut - Počela je utakmica u Kelnu! Engleska je prva krenula s centa!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Engleska

20.56 - Uskoro počinje utakmica, u toku je intoniranje himni!

STADION: Rajnenerdži stadion u Kelnu. KAPACITET: 45.000. SUDIJA: Klermon Tupan (Francuska).

ENGLESKA: Pikford - Voker, Stons, Guej, Tripije - Galager, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn.

SLOVENIJA: Oblak, Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža - Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar - Šporar, Šeško.

Fudbalske reprezentacije Engleske i Slovenije sastaju se u poslednjem 3. kolu Grupe C, na Rajnenerdži stadionu u Kelnu.

PRE UTAKMICE

20.08 - U poslednjih šest međusobnih mečeva Engleske i Slovenije, "Gordi Albion" je slavio pet puta, dok je samo jednom bilo 0:0, takođe u kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji. "Skijaši", dakle, još uvek čekaju trijumf nad engleskom selekcijom.

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Engleske

20.05 - Nasuprot Sautgejtu, selektor Slovenaca Matjaž Kek odlučio se za najjači mogući sastav kojim raspolaže.

 

 

20.04 - Iznenadio je selektor Britanaca Geret Sautgejt, budući da je napravio jednu promenu u timu, kada se uporede mečevi sa Srbijom i Danskom, ali nju niko nije očekivao. Naime, jedan od najboljih bekova sveta Aleksander Trent-Arnold ostao je na klupi, dok od prvog minuta počinje Konor Galager!

UVOD

Posle pobede nad Srbijom (1:0) i remija sa Dancima (1:1), vicešampioni Evrope će pokušati da pobedom potvrde prvo mesto u ovoj grupi, dok bi izabranici Matjaža Keka eventualnom senzacijom i trijumfom nad "Gordim Albionom" bili sigurni učesnici naredne runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Slovenija je, podsetimo, najpre remizirala sa Danskom (1:1), dok je u drugom meču protiv Srbije primila gol u poslednjim sekundama i sa istim rezultatom ostala u trci za plasman među 16 najboljih selekcija u Nemačkoj.

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentativci Slovenije

Pravdu u večerašnjem meču deliće Klermon Tupan iz Francuske, a poslednji međusobni duel Engleska i Slovenija su odigrale 2017. godine u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

Tada je slavio evropski vicešampion u sudijskoj nadoknadi vremena, strelac pobedonosnog pogotka (1:0) bio je kapiten Hari Kejn, koji će i večeras biti u sastavu engleske selekcije.

U drugoj utakmici ove grupe, Srbija i Danska će na Alijanc areni u direktnom duelu odlučivati o drugom putniku u osminu finala šampionata Starog kontinenta.

Podsetimo, EURO 2024 održava se u Nemačkoj, u 10 različitih gradova: Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Kelnu, Lajpcigu i Frankfurtu.

Takmičenje traje od 14. juna do 14. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), u drugom susretu remizirali su protiv Slovenije (1:1) u Minhenu, na Alijanc areni. Poslednje treće kolo igraće se 25. juna, rival je Danska od 21 čas, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading