MRZE SRBE, A KIDAJU UŽIČKO KOLO: Hrvati i Albanci ruku pod ruku... OPAAA, pa dva levo, dva desno...

Autor:

Sport

22.06.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamburg izgledao kao da je u srcu Šumadije.

MRZE SRBE, A KIDAJU UŽIČKO KOLO: Hrvati i Albanci ruku pod ruku... OPAAA, pa dva levo, dva desno...

Foto: www.profimedia.rs

Navijači Hrvatske i Albanije udružili su se u mržnji prema Srbima na ovom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Zajedno su pozivali na ubijanje i linč Srba i veličali teroriste dok su povici "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe" odzvanjali Hamburgom.

Očigledno ih je mržnja prema Srbima toliko zbližila da su počeli da se zovu braćom, a odnose nije poremetio ni konačan rezultat (2:2) koji nikome nije išao u prilog. Ljubav između navijača nije pukla ni kada je Hrvatski nogometni savez (HNS) rešio da zabode nož u leđa Albancima tvrdeći da su sporne parole na stadionu uzvikivali samo Albanci, dok se skandala na ulicama nisu dotakli.

I dok Hrvati i Albanci mrze Srbe, onaj srpski narodnjački duh ne može da izađe iz nih. To se videlo najbolje upravo na ulicama Hamburga gde su zajedno, ruku pod ruku, ZAIGRALI UŽIČKO KOLO. Da, dobro ste pročitali, zato smo i napisali velika slova. Hrvati i Albanci su igrali najpoznatije kolo naroda koji toliko mrze! Naime, na društvenim mrežama osvanuo je video na kojem se vide Hrvati i Albanci, sa sve zastavama, dresovima i kečama na glavama kako igraju kolo dok se u pozadini čuje upravo "Moravac".

 

 

Neki bi rekli, "loša montaža", ali čitajući kometare po mrežama to čak ni Hrvati ne demantuju, pa ni Albanci. Jer, kolo igraju, to je nesporno, a za muziku neki mogu tvrditi da je "prikačeno" Užičko kolo. Međutim, kole kolo igraju Hrvati? Da li je o tome nekada bilo reči? Ili možda Albanci, mada oni, istina, imaju svoja kola. Pritom se redovno mogu videti Hrvati kako igraju naša kola ili slušaju narodnjake, kako oni kažu cajke, na svojim svečanostima, bilo da su to svadbe, proslave mature, rođendani, ili nekada ispraćaji u vojsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading