MUČKOM PROVOKATORU ĆE PRESESTI VREĐANJE SRBA: Rusi stali uz braću, zapamtiće dan kada uzeo megafon

Autor:

Sport

22.06.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno mu se piše jer je udario na Srbiju.

MUČKOM PROVOKATORU ĆE PRESESTI VREĐANJE SRBA: Rusi stali uz braću, zapamtiće dan kada uzeo megafon

Foto: www.profimedia.rs

Napadač Albanije Mirlind Daku iz čista mira vređao Srbe i Makedonce posle utakmice sa Hrvatskom (2:2) na EVRO 2024. On je posle meča prišao navijačima, uzeo megafon i pokrenuo uvredljivo skandiranje upućeno Srbima i Makedoncima.

- Pi*ka im materina, Srbima i Makedoncima - pokrenuo je pesmu Mirlind Daku.

Inače, Daku je rođen u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji 1998. godine, a ovaj 192 centimetra visoki napadač Rubina Iz Kazanja koji je karijeru gradio u Albaniji, na Kosovu i u Hrvatskoj je posle pet nastupa za lažnu državu Kosovo 2023. prešao da igra za Albaniju i sada je u meču sa Hrvatskom ušao u igru u 85. minutu umesto Reja Manaja.

Zbog njegovog skandaloznog postupka pokrenuta je istraga UEFA, a sada su i Rusi rešili da se obračunaju sa njim. Naime, dakin klub Rubin iz Kazanja prvo je saopštio da se neće mešati i da je na UEFA da ga sankcioniše, ali su promenili mišljenje.

- Naš klub ne podržava nikakve uvredljive akcije ili gestove. Igrač je bio na raspolaganju reprezentaciji, ali, naravno, žalimo što je došlo do takve situacije. Što se tiče sankcija protiv igrača, to je u nadležnosti UEFA - saopštili su iz Kazanja, a onda promenili ploču:

- Naš klub je svestan odgovornosti za ono što se desilo. FK Rubin predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i ravnopravnosti, kategorično osuđujući svaki oblik diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Po povratku u klub, prema fudbaleru će biti primenjene disciplinske i finansijske sankcije - navodi se u novom saopštenju ruskog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading