HRVATI ZABILI NOŽ U LEĐA BRAĆI ALBANCIMA: Prave se ludi za vređanje Srba, odbrana im je SRAMNA

Autor:

Sport

22.06.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strah od kazne UEFA je izgleda jači od prijateljstva.

HRVATI ZABILI NOŽ U LEĐA BRAĆI ALBANCIMA: Prave se ludi za vređanje Srba, odbrana im je SRAMNA

Foto: www.profimedia.rs

Navijači Hrvatske i Albanije udružili su se u mržnji prema Srbima pre, tokom i posle međusobne utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Zajedno su pozivali na ubijanje i linč Srba i veličali teroriste. Međutim, kada je UEFA pokrenula istragu i zapretila drakonskim kaznama brat je odlučio da zabije nož u leđa bratu.

Naime, sada Hrvatski nogometni savez (HNS) tvrdi da sporne parole "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe" nisu uzvikivali navijači Hrvatske, već samo Albanije! Nakon što je dobio obaveštenje od UEFA da ga je FARE (Fudbal protiv rasizma u Evropi) prijavio za rasizam i diskriminaciju, HNS će imati priliku da odgovori žalbom pre nego što UEFA donese odluku o mogućoj kazni.

HNS navodi da su sporne parole uzvikivali albanski navijači smešteni iza jednog gola, očekujući podršku hrvatskih navijača, ali da se samo mali deo Hrvata pridružio ovim uzvicima. Direktor odeljenja za prevenciju i bezbednost HNS, Jurica Jurjević, istakao je da se to nije čulo od hrvatskih navijača, te da će se HNS temeljiti na tom argumentu prilikom odbrane. Jurjević je takođe naveo da hrvatski navijači nisu nosili transparente neprimerenog sadržaja tokom utakmice, što je još jedan argument u odbrani HNS.


Podsetimo, Evropska fudbalska unija (UEFA) je pokrenula istragu protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) zbog incidenata navijača dve selekcije tokom meča drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. I to na inicijativu koju je podneo Fudbalski Savez Srbije (FSS) i zatražio od UEFA najstrože moguće kazne za HNS i Fudbalski Savez Albanije zbog povika "Ubij Srbina" tokom meča grupe B na Evropskom prvenstvu. Ova incidenata su izazvala oštru reakciju FSS, koji je odlučio da neće igrati ako se Hrvatska i Albanija ne kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading