OČEKUJU SE VIŠE OD 30 LITARA KIŠE PO METRU KVADRATNOM: Najnovija vremenska prognoza ostaviće vas u šoku!

Autor:

Vesti

27.06.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, očekuje se da će kiše i pljuskova biti i na jugoistoku Srbije

OČEKUJU SE VIŠE OD 30 LITARA KIŠE PO METRU KVADRATNOM: Najnovija vremenska prognoza ostaviće vas u šoku!

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ove večeri, Beograd se suočava sa snažnom kišom i olujom koja se premešta svojim centrom preko zapadnog oboda grada. Prognoze ukazuju da će oluja doneti veoma obilne pljuskove praćene grmljavinom u delovima Novog Beograda, Zemuna, Batajnice, Surčina i drugim naseljima u tom delu grada. Lokalno se očekuje i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, dok će se olujni sistem nastaviti putem ka Sremu.

Uz snažne pljuskove sa grmljavinom u severnom i srednjem delu Banata, olujni sistem će se premeštati ka severnom delu Bačke. Takođe, očekuje se da će kiše i pljuskova biti i na jugoistoku Srbije, dok će se ovaj sistem kretati ka istoku zemlje. U Pomoravlju i Braničevskom okrugu takođe se očekuju kiše i pljuskovi večeras.

Prognoze ukazuju da će vreme ostati nestabilno i sutra, ali se očekuje da će se vedro i pravo letnje vreme vratiti za vikend. Ova promena vremena može imati značajan uticaj na aktivnosti u narednim danima, te se savetuje građanima da budu obazrivi i prate uputstva nadležnih službi.

Promenljivo vreme od utorka

Tropski toplo vreme očekuje se i tokom većeg dela dana u ponedeljak, sa maksimalnom temperaturom od 31°C na severu do 35°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 33°C. Međutim, od utorka se očekuje promena, uz česte lokalne pljuskove sa grmljavinom. Postojaće uslovi i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i vrlo obilnim pljuskovima. Takođe, očekuje se i pad temperature vazduha za pet do sedam stepeni.

Kratkotrajni toplotni talas

Iako se predstojeći period može nazvati toplotnim talasom, on će potrajati svega tri dana, dok se toplotnim talasima smatraju periodi bar duži od pet dana. Takođe, u noći ka nedelji, kao i ka ponedeljku, očekuje se tropska noć u Beogradu, Vojvodini i još nekim urbanim sredinama, naročito u košavskom području, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading