PREDSEDNIK FSS GAJI OPTIMIZAM! Evo šta kaže Dragan Džajić o ŠANSAMA "orlova" u Nemačkoj!

Autor:

Sport

14.06.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u nedelju startuje utakmicom protiv Engleske (21.00).

PREDSEDNIK FSS GAJI OPTIMIZAM! Evo šta kaže Dragan Džajić o ŠANSAMA "orlova" u Nemačkoj!

Foto: Starsport

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić, izneo je svoje stavove o šansama "orlova" na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Legendarni as i prvi čovek srpske "kuće fudbala" ističe da srpska reprezentacija ima kvalitet da se plasira u nokaut fazu takmičenja, ali isto tako upozorava da ne smemo potceniti ni jednog od protivnika u grupi.

Istovremeno, Džajić je izneo niz pohvala na račun prvog rivala "orlova", vicešampiona Starog kontinenta selekciju Engleske, koja raspolaže vrhunskim fudbalerima:

Foto: fss.rs

 

- Englezi jesu veliki favoriti, svi stručnjaci i ljubitelji fudbala slažu se u toj proceni. Volim da gledam Premijer ligu, jer igraju sjajno i naravno da obraćam pažnju i na njihove reprezentativce. Imaju fantastične pojedince, neće nam biti lako. Jaki su, ali nismo ni mi potpuni autsajderi, takvu ulogu ne prihvatam - rekao je Dragan Džajić za "Informer".

Ne krije predsednik FSS da ima apsolutno poverenje u selektora Dragana Stojkovića Piksija i njegov rad sa ekipom:

- Razgovarao sam sa Piksijem, izneo sam mu svoje mišljenje u smislu pripreme utakmice. Očekuju nas tri teška meča protiv tri potpuno drugačija rivala. Zato su i potrebne različite koncepcije. Od prvog duela u velikoj meri zavisiće i dalji pristup, ali siguran sam da će stručni štab to uraditi na način koji se i očekuje.

Republika

Foto: FSS

Predsednik FSS Dragan Džajić i selektor "orlova" Dragan Stojković

Ukoliko izgubi na premijeri od "Gordog Albiona", Srbija će šansu za prolaz tražiti u mečevima sa Danskom i Slovenijom.

- Moj pristup fudbalu nije takav da nekoga potcenjujem. Podjednako poštujem sve tri reprezentacije u našoj grupi, a smatram da za sve tri utakmice moramo temeljno da se pripremimo. Svi na EP dolaze sa visokim ambicijama, bila bi velika greška ukoliko bismo olako shvatili Slovence. Opušteniji pristup može da se dozvoli u nekim prijateljskim mečevima, a ne na ovako velikom turniru - naglašava Džajić.

Ciljevi Srbije su postavljeni još pre odlaska u Augzburg:

- Zadatak je da prođemo prvi krug i plasiramo se u osminu finala. Da bi se to dogodilo, svi igrači moraju da pruže maksimum, jer navijači sa punim pravom to od njih očekuju. I verujem da će učiniti sve što je u njihovoj moći da obraduju Srbiju - istakao je Dragan Džajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading