ENGLEZI SAMOUVERENI PRED MEČ SA SRBIJOM: Pikford pričao o PRITISKU na ekipu

Autor:

Sport

14.06.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman "Gordog Albiona" je iskusan reprezentativac

ENGLEZI SAMOUVERENI PRED MEČ SA SRBIJOM: Pikford pričao o PRITISKU na ekipu

Foto: Tanjug/AP

Džordan Pikford

Golman reprezentacije Engleske, Džordan Pikford, izrazio je uverenje da je njegov tim favorit na nadolazećem Evropskom prvenstvu, ističući da je svestan pritiska koji to nosi. 

- To ne utiče na nas. Ima dosta momaka sa kojima sam igrao. Svako ko je u reprezentaciji Engleske je tu sa razlogom. Svi se bore za svoje mesto, spremni smo - počeo je Pikford.

Pred prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Srbije, reprezentacija Engleske suočava se s problemima u odbrani. Hari Megvajer je otpao zbog povrede, dok i Džon Stouns ima manje probleme. Ipak, Pikford ističe da ovi izazovi ne utiču na Sitijevog igrača.

 

 

- Trenirao je punim intenzitetom. Sa Stounsom se sećam da sam igrao u Nemačkoj na turniru za igrače do 19 godina. On je dugo vrhunski igrač, jedan od najboljih štopera na svetu - dodao je golman Engleske.

Naglasio je da je pritisak sastavni deo favorita na takmičenjima.

- Ima mnogo lidera na terenu, mnogo igrači koji su kapiteni ili "vajs" kapiteni u klubovima. Svako je lider na svoj način, to je ono u čemu smo dobri. Osim Rusije 2018, gde nije bilo pritiska na nas… Elitni tim mora da bude pod pritiskom. Morate da se nosite sa tim da biste bili jedan od favorita, morate da uživate u tom pritisku - zaključio je Pikford.

Podsetimo, "Gordi Albion" će prvenstvo otvoriti protiv Srbija 16. juna u Gelzenkirhenu od 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading