PRIČA SE, PRIČA: PIKSI JE BIVŠI SELEKTOR! Ovih PET GREHOVA bili su NEOPROSTIVI!

Autor: R. V. B.

Sport

26.06.2024

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda domaćeg fudbala napušta kormilo reprezentacije Srbije.

PRIČA SE, PRIČA: PIKSI JE BIVŠI SELEKTOR! Ovih PET GREHOVA bili su NEOPROSTIVI!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi posle neuspeha reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu završava svoju misiju na klupi, priča se ouči večerašnjeg povratka "orlova" u Beograd. Njega se sa selektorke funkcije razvrešiti Fudbalski savez Srbije, a postoji najmanje pet razloga zbog kojih je apsolutno odgovoran za sramne rezultate srpskog nacionalnog tima u Nemačkoj.

Selektor koji na dva velika takmičenja (Mondijal u Kataru i EVRO u Nemačkoj) u šest utakmica ne uspeo da zabeleži nijednu pobedu teško da zaslužuje da nastavi sa radom na tom mestu.

Pre svega njegov tim je u Nemačkoj sramno igrao u sva tri meča, a posebno u uvodnim minutama. Koliko su "orlovi" bili nemoćni govori i podatak da smo uz Škotsku najneefikasnija ekipa na celom šampionatu sa samo jednim postignutim pogotkom. Još tužniji podatak je da je naša reprezentacija za skoro pet sati igre uspela da uputi svega šest šuteva u okvir protivničkog gola. A kada se tome doda potpuna odsečenost naših napadača, kolaps igre po bokovima i bezidejnost u veznom redu, jasno je da je utisak koji je Piksijeva taktika ostavila na navijače Srbije mučan.

Ono što je nedopustivo je bila i njegova svađa sa kapitenom Dušanom Tadićem posle utakmice sa Engleskom. Kapiten je javno zamerio selektoru što ga nije stavio u tim od početka, a onda je Stojković odgovorio da nije dobro to što je rekao. I umesto da tada povuče konkretne poteze, on se pravio kao da se ništa nije dogodilo.

Krio je Piksi svoj tim od javnosti pred svaku utakmicu, što ima logike, međutim da startnu postavu krije i od samih igrača je nezapamćeno.

- Nismo znali postavu, saznali smo sat i po vremena pred utakmicu. Malo sam bio iznenađen - rekao je Dušan Tadić posle susreta sa Dancima, koji je baš kao i protiv Engleza, počeo s klupe.

Posebno boli Stojkovićeva izjava posle remija sa Danskom da se nismo obrukali. Ako završite na poslednjem mestu u grupi, bez ijedne pobede na prvenstvu smatrate da nije sramota, čega bio onda trebalo da se stidimo. Pored toga sam selektor je pred svaku od tri utakmice najavljivao ofanzivnu igru na pobedu, a bili smo svedoci nečeg sasvim drugog. Da li treba da budemo ponosni na to što je od 24 selekcije naša među osam najgorih.

Na kraju, ne ulazeći u taktičke zamisli samog Stojkovića, činjenica je da je u prvoj utakmici žrtvovao Filipa Kostića. Krilni fudbaler velikog Juventusa nam je nedostajao u duelima sa Slovenijom i Danskom, pa se postavlja pitanje zašto ga nije odmorio protiv Engleza jer nema sumnje da bi sa njim protiv Slovenaca i Danaca srpski tim bio znatno ubojitiji.

PET RAZLOGA ZA OSTAVKU
* Sramna igra "orlova" na EVRO 2024
* Svađa s kapitenom Dušanom Tadićem
* Igrači do pred samu utakmicu nisu znali ko će igrati
* Njegova izjava da se nismo obrukali
* Žrtvovanje Filipa Kostića u prvoj utakmici

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading