PUNO KOŠTA, A NE VREDI MNOGO: Evo koliko bi moralo da se isplati Piksiju, kad bi ga sad smenili

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

26.06.2024

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna suma novca.

PUNO KOŠTA, A NE VREDI MNOGO: Evo koliko bi moralo da se isplati Piksiju, kad bi ga sad smenili

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković, poznat po svom nadimku Piksi, bivši je srpski fudbaler i reprezentativac Jugoslavije, a danas fudbalski trener. Trenutno je selektor reprezentacije Srbije.

Nakon očajnih rezultata na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, veći deo Srbije ima želju da Piksi bude smenjen sa svoje pozicije. Međutim, s obzirom da njegov ugovor traje do poslednjeg dana 2025. godine ili učešća na Mondijalu 2026. godine, Piksiju bi morala da se isplati određena suma zbog prevremenor raskida ugovora. Iznos koji bi morao da mu se plati prilikom raskida ugovora iznosi 1.000.000 evra.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Piksi je karijeru započeo u Radničkom iz Niša odakle je 1986. godine prešao u Crvenu zvezdu. Ubrzo je postao kapiten tima i jedan od najboljih fudbalera u Jugoslaviji. Trećeg maja 1989. promovisan je u petu Zvezdinu zvezdu. Godine 1990. prešao je u francuski Olimpik iz Marseja sa kojim je već u prvoj sezoni došao do finala Kupa evropskih šampiona u kojem se njegov klub sastao upravo sa Crvenom zvezdom, a Stojković je odigrao svega nekoliko minuta. Iz Olimpika je prešao u Veronu gde je proveo jednu sezonu. Igračku karijeru je završio u Nagoji.

Za reprezentaciju Jugoslavije je u periodu od 1983. do 2001. godine odigrao 84 utakmice i postigao 15 golova. Igrao je na dva Svetska prvenstva (1990. i 1998), dva Evropska prvenstva (1984. i 2000) i dva Olimpijska turnira (1984. i 1988).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading