TEŠKO NAMA OVAKVIMA: Fudbaleri Srbije odigrali Evropsko prvenstvo za zaborav, OCENE SVE GOVORE

Autor:

Sport

26.06.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je golman Rajković najbolji pojedinac to dovoljno govori o ostalima.

TEŠKO NAMA OVAKVIMA: Fudbaleri Srbije odigrali Evropsko prvenstvo za zaborav, OCENE SVE GOVORE

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije vraćaju se danas kući ne obavljenog posla u Nemačoj. "orlovi" su neslavno  završili Evropsko prvenstvo i to tako što su na tri meča došli srećno do dva boda. Prvo ih je pobedila Engleska sa 1:0, Sloveniji smo iščupali bod pogotkom iz prekida u 95. minutu za 1:1, dok do mreže Danske nismo ni stigli (0:0).

Za pomenutih 270 i kusur minuta "orlovi" su šutnuli ka golu protivnika samo šest puta a da je lopta išla u okvir! Neverovatno, ali je tako - jedan protiv Engleske, četiri protiv Slovenije i jedan protiv Danske. Protiv Danaca je jedan udarac išao ka meti, tri nisu. Zato ne čudi da nam je najbolji igrač tog susreta, prema opštem stavu javnosti, ali i našeg sagovornika Milorada Kosanovića, najbolji igrač bio golman Predrag Rajković.

Zato Republika donosi analizu prikazanog svakog od Piksijevih "orlova".

PREDRAG RAJKOVIĆ - 6,5
- Naš golman je bio najbolji igrač Srbije na turniru, pa i protiv Danske. Jeste primio gol od Engleske i Slovenije, ali šta je bilo do njega odbranio je. Tako je protiv Danske odbranio udarac Eriksena, a dobro je intervenisao i posle šuteva Hejlunda u 32. i Vestergora u 65. minutu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predrag Rajković

 

MILOŠ VELJKOVIĆ - 6

- Da je odbrana protiv Danske bila bolji deo ekipe potvrdio je i Veljković. Istina, sinoć nije imao puno posla, nije nas skupo koštalo kad mu je pobegao Vestergor, ali je je išao napred i pokušavao da pomogne napadačima kad već sami ne mogu.

NIKOLA MILENKOVIĆ - 6
- Žuti karton već u 4. minutu uticao je na njegovu agresivnost. Vodio je velike bitke sa  Hejlundom, ali nije bio dovoljno čvrst u nekim situacijama, verovatno scestan da ako pretera ide ranije u svlačionicu.

STRAHINJA PAVLOVIĆ - 7
- Najbolji pojedinac u našoj odbrani i generalno najstandardniji uz rajkovića. Igrao je snažno u odbrani, ali i povlačio loptu napred duboko u polje rivala. Grešaka u igri je sve manje, a sve više i uzima "živih" lopti protivnicima. Na "iskustvo" je čuvao znatno brže igrače od sebe.

NEMANJA GUDELJ (do 46. minuta) - 6
- Taktika je izgleda bila da odradi defanzivno prvo poluvreme, pa da izađe kao žrtva potrebe da zaigramo napadački fudbal. Kada je bilo potrebno, spuštao se i u zadnju liniju da progura loptu, ali je i oduzimao, kao što je to bilo u opasnoj kontri u 30. minutu. Međutim, očigledno nije još fizički dovoljno spreman posle povrede.

IVAN ILIĆ (do 67. minuta) - 6
- Verovano ni sam ne zna šta je Piksi od njega tražio. Protiv Slovenije je igrao napadački, a protiv danske defanzivno. Kao da je bio "flaster" za Kristijana Eriksena. Iskusni protivnik mu je umakao i šutirao sa 20 metara u prvom poluvremenu, ali nas to nije koštalo.

SRĐAN MIJAILOVIĆ (do 73. minuta) - 6
- Najveće iznenađenje u postavi. Dobio je priliku i iskoristio je, odnosno da čuva Melea, što je u najvećem delu utakmice i uspevao. Problem je što ga u napadačkim akcijama nije bilo, a moralo je. Čak je i dobio kritiku od Luke Jovića jer mu nije bio od koristi u 64. minutu.

SAŠA LUKIĆ (do 87. minuta) - 6
- Igrao na poziciji na kojoj nije navikao, po sredini iza napadača, pa mu je takav i učinak bio, jedva za prelaznu ocenu. Nije umeo da proigra saigrače kad treba, da on bude taj koji sve vidi i vuče ključne poteze, kao recimo Tadić. Kao što nije bio gde treba na Mitrovićeve povratne lopte.

Republika

Foto: Starsport

Podbacili: igrači Srbije

 

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ - 6
- Igrao je desno na prvim mečevima na EVRO 2024, a onda ga je Piksi protiv danske stavio na njegovu prirodnu levu stranu. Tu se solidno snašao, istina nije poslao puno upotrebljivih lopti ka napadačima. Ono što mu se može zameriti je defanziva. Nižeg rasta nije mogao uvek da dosegne Dance. Kada je izašao Mijailović vratio se na desni bok, ali tada je već bio "na rezervi".

LAZAR SAMARDŽIĆ (do 46. minuta) - 6
- Dobio je šansu kao starter, a onda je kao i Gudelj zamenjen u taktičkoj zamisli Stojkovića da u stvari samo čuva mesto Tadiću i da do tada igra odbranu. Jedino što njemu više leže napadačke kombinacije sa Mitrovićem i Vlahovićem, a to nije mogao da radi sa mest na kojem je bio.

ALEKSANDAR MITROVIĆ - 6
- Trudio se, ali bez lopte ništa nije mogao. Ni sam u špicu, ni kada je Piksi zaigrao sa dva napadača. Gubio je puno snage na duele sa čuvarima, a kada je uspeo da izvuče ono što treba ili je bio izblokiran, ili fauliran a da se sudija ne oglasi. Kao što mu nije dosuđen penal posle povlačenja za dres Melea. Umesto da sudija pokaže na kreč, dodelio je njemu žuti karton zbog protesta.

IZMENE

DUŠAN TADIĆ (od 46. minuta) - 6,5
- Očigledno nema snage za svih 90 minuta, pa ga Piksi uvodi kao džokera. Trudio se kao što ume, kreirao akcije, proigravao Jovića i Mijailovića, ali realizacije nije bio. Problem je bio što su ga Danci pročitali da neće nikada šutirati, već da će dodavati.

Republika

Foto: Profimedia

Bilo bi sve bolje da je Tadić igrao ceo meč, ali nema snage

LUKA JOVIĆ (od 46. minuta) - 6

- Opet je dobio ulogu džokera, ali sada nije dao gol. Odnosno. nije mu priznat zbog milimetarskog ofsajda. Zatresao je mrežu brzo pošto je ušao u igru kada je umakao odbrani Danskea, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji. Ulaskom Vlahovića izgubio je na agresivnosti jer nije navikao da on bude desna ruka špicu.

DUŠAN VLAHOVIĆ (od 67. minuta) - 6
- Znao je da igrao 25 minuta pa je dao sve od sebe, ali ništa nije uradio. Niti je dobojao prave lopte, niti se sam probijao i ulazio u šanse.

FILIP MLADENOVIĆ (od 73. minuta) - /
Osim jedne ukradene lopte koja nam je dopustila jedan od retkih drugih napada, nije bio naročito koristan. Malo vremana i malo urađenog da bi bio ocenjen.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ (od 83. minuta) - /
- Od njega se očekivalo da za deset minuta uradi više nego nekada za celu utakmicu, a nije uradio ništa. Imao je jedan šut u 93. minutu, ali bezopasan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading