KRAJ MEČA, UKRAJINCI IDU KUĆI: Ozbiljna borba je gotova, prolaze dalje Rumunija, Belgija i Slovačka

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

26.06.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi imaju po četiri boda, ali su Ukrajinci najslabija karika.

KRAJ MEČA, UKRAJINCI IDU KUĆI: Ozbiljna borba je gotova, prolaze dalje Rumunija, Belgija i Slovačka

Foto: Tanjug/AP

 

Ukrajina - Belgija (0 - 0) Štutgart

 

 

Slovačka - Rumunija (1 - 1) Frankfurt

 

KRAJ MEČA

Obe utakmice (Ukrajina - Belgija i Slovačka - Rumunija) otpočele su mirno. Akciju je pokrenula Slovačka na terenu u Frankfurtu, postižući gol u 24. minutu protiv Rumunije i dolazi do rezultata 1:0. Nakon čega se Rumunija pokrenula i uspela je da izjednači rezultat protiv Slovačke postižući gol u 37. minutu. Na poluvremenu rezultati su bili: Ukrajina - Belgija (0 - 0) i Slovačka - Rumunija (1 - 1). U drugom poluvremenu većinu vremena nije bilo ozbiljnih akcija. Ukrajina je se tek probudila nakon 80. minuta, kad je shvatila da najslabija karika, ali bez uspeha. Utakmica se završila istim rezultatom kao i na poluvremenu.

TOK MEČA

63. minut - Ozbiljan pljusak je zahvatio Frankfurt, utakmica se nastavlja.

60. minut - Nikakvih ozbiljnih šansi nije bilo ni na jednoj utakmici. Igrači bi malo mogli da se probude.

46. minut - Počinje dugo poluvreme i u Frankfurtu i u Štutgartu.

45+3. minut - Kraj prvog poluvremena u Frankfurtu. Rezultat na poluvremenu je 1:1

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena u Štutgartu. Rezultat i dalje 0:0

37. minut - PONOVO GOOOL U FRANKFURTU! Rumunija izjednačuje rezultat i vraća šanse da ostane na takmičenju. Ako ostanu ovakvi rezultati, svi bi imali po 4 boda, ali bi Ukrajina otišla kući.

24. minut - GOOOOOL u Frankfurtu! Slovačka vodi 1:0. Ako ostanu ovakvi rezultati, Slovačka će biti prva na tabeli sa 6 boda, Ukrajina i Belgija će zauzeti drugo i treće mesto sa po 4 boda i Rumuni bi sa 3 boda bili na četvrtoj poziciji i time bi završili takmičenje.

20. minut - Još jedna lepa šansa u Štutgartu. Prva šansa Ukrajinaca.

11. minut - Opasna šansa u Frankfurtu. Odlično je reagovao iskusni golman Njukasla nakon udarca Raciua.

7. minut - Prva šansa u Štutgartu.De Brujne je uposlio Lukakua, ali je Trubin pravovremenim istrčavanjem skratio ugao i upisao je prvu odbranu.

1. minut - Utakmice su počele

UVOD

Danas je dvanaesti dan Evropskog prvenstva u fudbalu i poslednji dan grupnog rivalstva. U 18 časova će se susresti Ukrajina - Belgija u Štutgartu i Slovačka - Rumunija u Frankfurtu. Ovo će biti najneizvesnija "borba" grupe. Sve četiri ekipe su jednakih snaga, a samo tri mogu proći dalje.

Nakon što su sve četiri ekipe imale po jednu pobedu i jedan poraz, došli su do situacije da imaju isti broj bodova. Rang na tabeli im trenutno zavisi od broja datih golova. Tako je Ukrajina trenutno četvrtoplasirana sa tri boda i razliku u golovima -2, nakon što je izgubila od Rumunije sa reziltatom 3:0 i pobedila Slovačku sa rezultatom 2:1. Slovačka je zato, na primer, na trećem mestu na tabeli, ona je pobedila Belgiju sa rezultatom 1:0 i izgubila od Ukrajine sa rezultatom 2:1, time Slovačka takođe ima tri boda, ali nema razliku u golovima. Sledeća ekipa, koja je na drugoj poziciji grupe E, je Belgija. Ona takođe ima tri boda, ali razlika u golovima joj je 1, zato što je izgubila od Slovačke 1:0 i pobedila Rumuniju 2:0. Međutim, Rumunija trenutno zauzima prvo mesto na tabeli i ako takođe ima tri boda i razliku u golovima 1, isto kao Belgija. Ono što razlikuje Rumuniju i Belgiju je broj datih golova. Rumunija je pobedila Ukrajinu sa 3:0, i izgobila od belgoje sa 2:0. Na osnovu čega zaključujemo da je Rumunija ukupno dala 3 gola, a Belgija 2 data gola.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading