KAKVO LUDILO U GRUPI C: Ovaj detalj je odlućio da Danci budu drugi, a Slovenci treći!

Autor:

Sport

26.06.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva drama.

KAKVO LUDILO U GRUPI C: Ovaj detalj je odlućio da Danci budu drugi, a Slovenci treći!

Foto: Tanjug/AP

Obe selekcije imali iste parametre, pa se onda vraćali na kvalifikacije. Verovali ili ne, odluku ko će biti drugi u Grupi C, Danska ili Slovenija, odlučio je parametar od pre sedam meseci. Krenimo redom, Slovenija je držala protiv Engleske 0:0, baš kao i Danska protiv Srbije, a kada je Jaka Bijol u 72. minutu dobio žuti karton za ''zmajčeke'', situacija se toliko iskomplikovala da su obe selekcije po svim parametrima bile iste.

Naime, u tom trenutku Slovenija i Danska su imale po tri boda, identičnu gol-razliku 2:2, a u međusobnom duelu su odigrali 1:1. Naredni kriterijum po kojem su mogli biti razdvojeni su  žuti kartoni, no Bijolov je bio šesti za Sloveniju na turniru, koliko je u tom trenutku imala i Danska. S obzirom na to da do kraja meča ni Slovenija, ni Danska nisu dobili nijedan karton, sve se u tom trenutku zakomplikovalo.

Odluka ko će u osminu finala Evropskog prvnetva sa druge, a ko sa treće pozicije odlučila je utakmica koja je odigrana pre sedam meseci.  Pravila kažu da u slučaju da dve ekipe imaju isti omer u svim bitnim parametrima na EURO, gleda se ko je sakupio više bodova u kvalifikacijama. I tu smo došli do nove začkoljice, Slovenci i Danci su igrali u kvalifikacijama u istoj grupi i osvojili su isti broj bodova (22), pa je na kraju odlučio njihov međusobni susret, u kojem su ''vikinzi'' bili uspešniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading