ALBANCI UDARILI NA FUDBALERE SRBIJE: Ušli u hotel i tražili Piksija i momke po hodnicima!

Autor:

Sport

13.06.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal u Augzburgu, sva sreća pa je obezbeđenje brzo reagovalo.

ALBANCI UDARILI NA FUDBALERE SRBIJE: Ušli u hotel i tražili Piksija i momke po hodnicima!

Foto: Starsport

U hotelu u Augzburgu, gde su smešteni reprezentativci Srbije tokom EVRO 2024, došlo je do incidenta kada su albanski navijači pokušali da isprovociraju članove delegacije. Par albanskih navijača, momak i devojka, je ušao u hotel noseći kačkete sa simbolima Albanije, šetajući hodnicima i pokušavajući da izazovu bilo koga iz srpske delegacije.

Prema saznanjima našeg reportera, nadležni u hotelu su odmah shvatili da nisu gosti hotela, jer spajanje Srba i Albanaca nije bilo moguće, pa je, svom srećom, obezbeđenja koje je uz članove naše delegacije i predstavnike Fudbalskog saveza Srbije bilo brzo i efikasno. Kada su shvatili šta se dešava, brzo su intervenisali i izbacili provokatore iz hotela. Ovakva reakcija obezbeđenja pokazuje ozbiljnost situacije i spremnost da se zaštite članovi delegacije od bilo kakvih incidenata.

Republika

Foto: Republika

 

Ovaj incident dodatno pojačava napetost koja prati učešće reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu. Sa istorijskim rivalstvom između Srbije i Albanije, kao i političkim tenzijama koje su prisutne, očekivanja i pritisak na igrače su veoma visoki. Ovaj incident naglašava važnost bezbednosti i podrške koju igrači treba da imaju tokom takmičenja. Uprkos izazovima i tenzijama, važno je da se fokusiraju na igru i da imaju potpunu podršku kako bi postigli najbolje rezultate na terenu.

Podsetimo, Albanci su se na provokaciju srpske delegacije odlučili čim su "orlovi" stigli u Augzburg. Dok su okupljeni Srbi i naši novinari čekali fudbalere da stignu sa aerodroma, mladići, očigledno albanskog porekla, su u automobili nemačkih tablica kružili ispred hotela i pevali albanske pesme, pokazivali dvoglavog orla i u nekoliko navrata prolazili pored hotela gde će boraviti naši reprezentativci.

Ovi napadi navijača izazivaju dodatnu tenziju i stvaraju neprijatnu atmosferu pred veliko takmičenje. Važno je da se situacije poput ove rešavaju brzo i efikasno kako bi se osigurala bezbednost i miran tok takmičenja. Srbija treba da se fokusira na sportske rezultate i da se izdigne iznad političkih tenzija kako bi dostojanstveno predstavila zemlju na Evropskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
tunga

13.06.2024 16:17

Zaboravili su da im kazu da je kosovo srbija