RASPORED NA EVRO SRBIJI SLIČAN KAO U KATARU: Kapiten Tadić o očekivanjima, euforiji i OLAKŠANJIMA

Autor:

Sport

11.06.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve smo bliži početku turnira...

RASPORED NA EVRO SRBIJI SLIČAN KAO U KATARU: Kapiten Tadić o očekivanjima, euforiji i OLAKŠANJIMA

Foto: www.profimedia.rs

Bliži se početak Evropskog prvenstva i 16. jun kada će Srbija startovati učešće na kontinentalnoj smotri utakmicom protiv Engleske u Gelzenhirkenu.

Kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić pričao je o predstojećem velikom takmičenju.

Raspoloženje super, ova grupa ova generacija svi zajedno se držimo i sve je u najboljem redu.

Kada su u pitanju pripremni mečevi, "orlovi" su bili polovični - pobeda u Švedskoj i poraz od Austrije.

- Mislim da su bile dosta dobre provere, protiv dobrih ekipa, Austrija nas je neprijatno iznenadila, i Švedska je dobra ekipa, rezultat nije bitan u tim utakmicama, koliko da se vide neke stvari. Zadovoljni smo proverama, sad ide ono najbitnije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Tadić protiv Austrije

Kao što smo već naveli, do meča sa Engleskom ostalo je još samo pet dana.

- Tako je, prva stvar. Treba da idemo meč po meč. Engleska nam je najbitniji fokus. Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, oni su glavni favoriti, ali učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, učnićemo sve da ostvarimo cilj, da prođemo u narednu rundu.

Više puta su reprezentativci navodili da nema euforije kao što je to bio slučaj pred Katar, što je evidentno.

- Mislim da je sad dosta drugačije. Prošli put je bila veća euforija, s kim god sam pričao, bilo je polufinale minimum. Generalno takav smo narod, lako smo euforični. Sad je dobro da nema tolike euforije i iz tog mira, nadamo se. Učinćemo sve da prođemo grupu, to možemo da obećamo, sve ćemo uraditi za dobar rezultat.

Razlika u odnosu na tada je što četiri najbolja trećeplasirana tima idu u nokaut fazu.

- Ne opušta, ali je lakše. Na SP prolaze dve ekipe i teže je, mislim da je ovde lakše, ali mislim da znači to. Poenta je da se osvoji što više bodova. Nekad ni ako budeš treći ne garantuje ti prolaz.

Republika

Foto: Starsport

Tadić u Kataru

I u Kataru smo počeli od najveće "aždaje" u grupi - Brazila, sada je slično.

- Imali smo najtežeg, žargonski rečeno najslabijeg, pa sličnog kvaliteta. Raspored nije bitan, igra svako sa svakim, trudiš se da osvojiš što više bodova, svaka utakmica je bitna.

Kada su u pitanju naši rivali iz grupe, na generalkama su Englezi izgubili od Islanda, Danci savladali Norvešku, dok su Slovenci remizirali sa Bugarskom.

- Nekako mi je delovalo da su igrali sa pola gasa. Nisu se previše uzrujali, više hteli da odrade trening nego da budu fokusirani na rezultat. Nisu im bili u postavi neki igrači koji će početi. Ni oni nisu pridali značaja na rezultatu.

Ibrahimović se opraštao od fudbala posle meča sa Srbijom.

- Zlatan je ostavio veliki trag u Ajaksu, glupo je pričati šta je u fudbalu uradio. Malo smo se ispričali, znamo se odranije, neke privatne stvari. Neverovatna karijera i svaka mu čast šta je ostvario - završio je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading